LÓSPORT: Hiába nyert Overdose, újrafutják a párizsi versenyt

A magyar Overdose sportló nyerte Európa egyik legrangosabb versenyének, a párizsi Prix de l’Abbaye de Longchamp 1000 méteres futamát. A 250 ezer összdíjazású futamot azonban érvénytelenítették és a szervezők úgy döntöttek, hogy késő délután újrafutják a versenyt. A rajtnál ugyanis bentragadt az egyik induló.

Óriási botránnyal kezdődött a vasárnap Prix de l’Abbaye de Longchamp lóverseny. Európa legrangosabb versenyén – ahol összesen több mint öt millió eurót osztanak szét a versenyzők között – rögtön hiba történt az első futamon. Az indítóállásban ugyanis nem nyílt ki az egyik kapu, így a Fleeting Spirit névre hallgató ló és zsokéja, Ryan Moore bentragadt a kapuban.

A többi versenyző rendben megkezdte a vágtát, többen azonban nem vették észre, hogy közben visszarajtot rendeltek el. A lovak így végigszáguldották az 1000 méteres távot, amelyet a magyar Overdose nyert meg, zsokéjával, Suborics Andrással. A szervezők azonban úgy döntöttek, hogy vasárnap késő délután megismétlik a futamot. Az ítéletre több versenyző is felháborodott, sokan ugyanis úgy vélik, hogy ők teljesítették a versenyt, ezért biztosan nem futnak mégegyszer.

Ribárszki Sándor, Overdose edzője az AFP francia hírügynökségnek elmondta: a veretlen, hároméves magyar csodaló nem teljesíti a távot még egyszer. “Biztosan nem futunk a következő rajtnál. Nem azért utaztunk 1700 kilométert, hogy nevetségessé tegyenek minket” – fakadt ki az edző.

Hasonló rangú versenyen egyébként 130 éve szerepelt utoljára magyar ló, mégpedig Kincsem. A három éves Overdose eddigi tíz versenyéből tízszer győzött.