Álrendőrökre csaptak le Spanyolországban

Öt embert vett őrizetbe a spanyol rendőrség azzal a gyanúval, hogy rendőröknek adva ki magukat hajtottak végre akciókat – jelentették a spanyol hatóságok. Az álrendőrök a kábítószerkereskedőkre utaztak.

A spanyol rendőrség éppen akkor csapott le az ötfős társaságra, amikor azok “bevetésen” voltak. Az álrendőrök négy kolumbiai kábítószerkereskedőt igazoltattak Madrid északi részén “kollégáik” megérkezésekor. Az igazi rendőrök duplán is örülhettek, mert a dél-amerikai bűnözőknél 264 kilogramm nagy tisztaságú kokaint is találtak. Természetesen őket is őrizetbe vették a rajtaütés során.

A spanyol rendőrség szerint az álrendőrök felszerelése szinte teljesen tökéletes volt: nemcsak egyenruhájuk, kitűzőjük, bilincseik voltak, hanem egy jól felszerelt furgonjuk is, amelyből kamerán keresztül figyelhették a célpontjaikat. A bandát már figyelték egy ideje a hatóságok – a főnök egy olasz férfi volt, társai pedig spanyolok, bolgárok és kolumbiaiak voltak. A hatóságok a razzia során még 14 ezer euró készpénzt, lőfegyvereket, autókat és egy “rendőrmotort” is lefoglaltak.