Álrendőrök lopták el a pénzüket

Csütörtökön 11 óra és 11.30 között három ismeretlen személy Nyírtelek Horvátbokorban egy idős házaspártól eltulajdonított 900.000 forintot.

Az elkövetők magukat rendőrnek adták ki és azt állították a sértetteknek, hogy a fiúk egy boltban hamis pénzzel fizetett, ezért az összes otthon tartott bankjegyet meg akarják vizsgálni. A hiszékeny idősek elővették megtakarított forintjaikat, amiből az álrendőrök három tízezrest hamisnak találtak, és házkutatást színleltek. A három férfi ezután gyorsan eltávozott, a sértettek pedig csak később vették észre, hogy meglopták őket. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi a Dacia Loganhoz hasonló, valószínűleg nyugati típusú, 5 ajtós, kombi jellegű, világos szürke, vagy fehér színű gépkocsival elhajtó három férfit.

Személyleírásuk: Egyikük kb. 170 cm magas, barna bőrű, átlagos testalkatú, barna rövid hajú, a másik kb. 175 cm magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, fehér bőrű, harmadik társuk pedig kb. 170 cm magas, köpcös testalkatú, szintén barna rövid hajú és mindhárman kék színű farmernadrágot és farmerdzsekit viseltek.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a Nyíregyházi Rendőrkapitányságot a 42/524-600-as számon, vagy tárcsázza a 107-es, 112-es segélyhívót!

A rendőrség elsősorban az egyedülálló, idős személyeket kéri, gondolják meg, kit engednek lakásukba, akkor is, ha rendőrnek adják ki magukat! Megtakarított pénzüket idegenek előtt ne vegyék elő, mert ezzel a még oly biztonságosnak gondolt rejtekhelyet is felfedik! Ha bármi gyanúsat észlelnek hívják a rendőrséget a 107-es, vagy 112-es segélyhívón!

– Pusztai Sándor -