Álrablás a zsanai benzinkúton

Mint kiderült, a kútkezelő találta ki azt a történetet, hogy rálőttek, megkötözték, majd kirabolták ismeretlenek kedden éjjel a zsanai benzinkúton – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetés alapos gyanúja miatt – egy 26 éves zsanai férfi bejelentése alapján – ismeretlen tettes ellen, aki társával augusztus 7-én éjjel megjelent egy zsanai éjjel-nappal üzemelő benzinkúton. A támadók a benzinkút nyitott iroda helyiségbe lépve egy nagyméretű, maroklőfegyverből vízszintes irányban egy lövést adtak le, majd az ott egyedül tartózkodó kútkezelőt engedelmességre szólították fel. A sértett kezét és lábát megkötözték, majd a földre fektették. Ezek után a napi bevételt – kb. 300.000 forintot magukhoz vették, majd elmenekültek.
A kútkezelő kihallgatása során több esetben ellentmondásokba keveredett, állításai életszerűtlenek és valószínűtlenek voltak. Több gyanús körülmény merült fel, az összes megállapítása a körülmények alapján nem volt alátámasztható.
A férfi másnap beismerte, hogy nem történt semmilyen rablás, önmaga találta ki a történetet, mert anyagi gondjai voltak, ezen szeretett volna segíteni az így megszerzett pénzzel. Önmagát megkötözte, majd „kiszabadította” és értesítette a rendőrséget a rablásról. A körzeti megbízott 1 percen belül a helyszínen volt, de nem találkozott senkivel, aki a rablás elkövetője lehetett volna, valamint lövedéknyomokat sem talált a rendőrség a helyszínelés során.
Az eltulajdonított pénz vonatkozásában a férfi meghallgatása folyamatban van. A 26 éves zsanai férfi ellen a rendőrség a későbbiekben eljárást indít.

Címkék: , ,