Élőzenét adtak a felnőttek

Élőzenét adtak a felnőttek
Október elsején különös figyelmet szentelünk a muzsikának: emlékezünk az alkotókra, előadókra, a tanárokra és a valódi művészet befogadóira – mondta File Ferencné, zenetanár köszöntőjében.

Tanárhangversenyt tartottak Tiszacsegén. A világnapon Simon Sándor, Erőss Lászlóné, Kovács Ibolya, File Ferencné, Kissné Silye Timea, Erősné Vincze Mária, Kerekes Tamás, Balogh Imre, Erős László, Benke Éva, Taraszova Marianna és Taraszova Oleg pedagógusok adtak hangversenyt trombita, zongora, citera, gitár, furulya hangszeren – mindezek használatát óráikon is oktatják.

Lelkesedéssel

Prokichs Sándor, a Dávid Király Művészeti Iskola igazgatója a sikeres versenysorozat hatását tapasztalva nagy lelkesedéssel számolt be arról, hogy tanártársaival több éve határozták el és gyakorolják az efféle hangversenyek megtartását azokon a településeken, amelyeken a művészeti iskola zeneoktatást gyakorol. Ez tisztelgés a jeles nap emlékének.

A zenepedagógusok részéről a zeneművészet gyakorlása, terjesztése és művészi élmény adása a résztvevő hallgatóság részére, akik között számos tanulójuk drukkol a sikerért. Derzsényi János Márk Tiszacsegén első évfolyamos citeraszakos tanuló, csillogó szemmel újságolja, hogy részére a „szakmabéli” Balogh Imre és tanártársai által előadott citerajáték volt a nyerő és meghatotta az élőzene, a felnőttek hangversenye.

A nagyszámú hálás közönség vastapssal jutalmazta a sikeres produkciókat és az Érik a szőlő c. dal közös éneklésével búcsúzott a tanár művészektől.

N. B.