Lövöldözés volt egy Combinón – RTL Klub híradó

Súlyos, de nem életveszélyes annak a férfinek az állapota, akit Budapesten az egyik körúti villamoson lőttek meg délben. Két férfi vitába keveredett, majd egyikük, miután leszállt – feltehetően egy gázpisztollyal – megsebesítette a másikat. A lövöldöző elmenekült.

A héten már a második támadás történt Budapesten tömegközlekedési eszközön. Hétfőn a Barátok közt sorozat egyik szereplőjét verték meg a 7-es buszon, pénteken pedig egy fiatalembere lőttek rá a 6-os villamoson. A lövés a Király utcai megállóban dördült el, de hogy miért, azt még nem lehet tudni. A szemtanúk szerint egy idősebb és egy fiatalabb férfi keveredett vitába egymással. A veszekedés már-már lezárult, amikor egyikük, az idősebb leszállt a villamosról, majd visszafordult és kétszer lőtt.

A férfi ezután elmenekült a helyszínről. Közben a villamos ajtaja becsukódott, és a szerelvény tovább indult – mondta el az RTL Klub Híradójának Unger Pál, a BRFK szóvivője. Az utasok az Oktogonnál értesítették a mentőket. A sérült fiatalembert innen vitték az Országos Baleseti Intézetbe, ahol megműtötték. A támadó két helyen találta el, a könyökén és az arcán egy kis kaliberű, valószínűleg lég- vagy Flóbert-pisztollyal. A lövések veszélyesek is lehettek volna, de nem okoztak súlyos sérüléseket a koponyában és az arcüregben.

A rendőrség keresi a szemtanúkat.