Lövöldözés Baján – részletek

Egy ukrán nőt lőtt le egy horvát férfi hangos veszekedés után egy Baja melletti, panzióként is üzemelő éjszakai presszóban este nyolc óra előtt néhány perccel. A rendőrök továbbra sem tudják, hogy a férfi miért lőtte le a nőt, majd miért próbált meg önmagával is végezni.

Hangos kiabálás után két lövés dörrent, majd pár perccel később egy harmadik. A Bajától alig több mint két kilométerre az 55-ös főút mellett fekvő Szív Bár pultosa az utolsó lövést már a rejtekhelyéről hallotta, mert félelmében elbújt. Csak percekkel később mert előjönni, de akkor a 30 éves ukrán nő már halott volt, a férfi azonban még élt. Ő telefonált a rendőröknek és a mentőknek is.

A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy a két ember min veszett össze, jelenleg azt is vizsgálják, hogy korábbról ismerhették-e egymást, találkoztak-e már, mert egyelőre csak annyit tudni, hogy a fiatal nő március 8-tól lakott a bár egyik kiadó szobájában. A földszinti presszóban találkozott a férfivel, akivel váltottak pár szót, majd valamin összevitatkoztak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra százados, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A vita közben az 55 éves férfi előrántott egy pisztolyt, majd közelről kétszer fejbe lőtte az ukrán nőt, aki azonnal meghalt. A férfi ezután önmagát is fejbe lőtte, de a sérülése nem volt halálos. A mentők először a bajai kórházba vitték, ahonnan – miután stabilizálták az állapotát – tovább szállították a kecskeméti megyei kórházba.