Lövöldözés az M1-esen: lőszerhüvelyt találtak, de a fegyver nincs meg

Zsámbék és Tatabánya között még mindig zárva tartják az M1-es autópálya Győr felé tartó oldalát, mert keresik azt a fegyvert, amit a pénzszállító csütörtök hajnali támadásnál használtak. A rendőrök a fegyveren kívül lőszerhüvelyek után is kutatnak, ezek közül már többet is találtak. Úgy tudni, a fegyver még nem került elő.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat valamint a Fejér és Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaiból álló, több mint 120 fős kutatócsoport tagjaiból több brigádot alakítottak ki, hogy kutatóláncba fejlődve átfésüljék az úttestet és az útmenti bokros területet – mondta el a Független Hírügynökségnek Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A támadók hajnalban az M1-es autópálya 28-as kilométerénél értek a Tatabánya felé tartó pénzszállító autó mellé, és arra egy rövid sorozatot adtak le egy géppisztolyból úgy, hogy a lövöldöző a tetőablakon keresztül bújt ki. A biztonsági őrök viszonozták a tüzet, de sem a támadókat sem autójukat nem találták el. A furgon oldalán nem hatoltak át a lövedékek, így az autóban ülők nem sérültek meg. A pénzszállítók robogó autójukból, a lövöldözés közben értesítették az autópálya rendőrséget, a rendőrök a támadókat az 55-ös kilométernél, a tatabányai lehajtónál fogták el. A rablók feltehetően egy 7,62-es Kalasnyikov géppisztolyt használtak, melyet a sikertelen próbálkozás után eldobtak vagy elrejtettek az útmenti bozótosban.

Hogy az autópálya meddig lesz lezárva, azt továbbra sem lehet tudni, délutánig biztosan nem indulhat el a forgalom. A két járművet további vizsgálatok alá vetik. A támadásban senki nem sérült meg, a két 27 éves férfit már kihallgatták.Sporthírek