Lövöldözés a CNN székházban – egy áldozat

A CNN székháza
A CNN székháza
Atlanta – Meghalt az a nő, akire volt barátja lőtt rá a CNN hírtelevízió atlantai székházában kedden, közölte a rendőrség. A 22 éves nő a kórházba szállítása után vesztette életét. Támadója, akit a biztonsági szolgálat egyik embere lőtt le stabil állapotban fekszik a kórházban.

Az áldozat, a 22 éves Clara Riddles az CNN Centerben található Omni Hotelben dolgozott: a minibárok feltöltése volt a feladata. Egyelőre nem lehet tudni, hogy volt barátja, Arthur Mann miért végzett vele. A harmincas éveinek vége felé járó férfit az épületegyüttes egyik biztonsági őre lőtte meg, és jelenleg stabil állapotban van. A CNN információ szerint Mannt az őr a fején találta el.

A CNN egyik alkalmazottja véletlenül szemtanúja volt az esetnek. Előbb azt látta, hogy az első emeleten veszekszik a férfi és a nő, és a férfi a hajánál fogva kezdi vonszolni a nőt. A tanú ekkor elindult, hogy szóljon egy biztonsági őrnek. Egy percre rá lövések csattantak a földszinti előcsarnokban.

Egy CNN-es újságíró az előcsarnokban lövést hallott, ekkor észrevette a padlón fekvő nőt, és látta, amint a férfi legalább kétszer belelő. Ezután tüzelt egy biztonsági őr a férfira.

A lövöldözés hangjaira az alkalmazottak közül sokan kimenekültek az épületből. Utána a CNN egyik közeli szerkesztőségét ki is ürítették.