Lövik a galambokat Szegeden

Légpuskával lövik a galambokat Szeged belvárosában. Az önkormányzat bízott meg egy makói vállalkozót azzal, hogy ritkítsa a madarakat, mert sok a galambpiszok. Az állatvédők nem értenek egyet a szárnyasok kilövésével.

A kilövéshez a Szegedi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya adta ki az engedélyt a vállalkozónak, aki a helyi vadásztársaságtól is kapott hozzájárulást – mondta a Független Hírügynökségnek Tuczakov Szilvana, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az engedélyben meghatározták, hogy április 30-ig mely napokon és milyen napszakokban lehet ritkítani a galambokat Szegeden.

Az Orfeusz Állatvédő Egyesület nem ért egyet az állatok kilövésével. A Független Hírügynökséghez eljuttatott levelükben azt írták, hogy szerintük megoldást jelenthet, ha nem etetnék a galambokat rendszeresen, akkor elszoknának ugyanis a házaktól és ablakoktól. Az épületek homlokzatai és az ablakok peremei pedig hálós vagy elektromos módszerekkel védhetőek a galambok ellen. Nem gyilkolással, hanem az elszaporodásuk megakadályozásával lehet a madarakat ritkítani – teszik hozzá az állatvédők.