Friss hírek

2008.12.07. 16:58

Negyven munkáltató bukott le - hőre eltűnő és kiradírozható tintát használtak

<p>Ebben az évben 40 munkáltató bukott le, kiderült, hogy mindannyian használtak hőre eltűnő és kiradírozható tintát az M6/M60-as autópálya építésénél a dolgozók kiskönyveiben - mondta el a Független Hírügynökségnek Papp Gábor, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség dél-dunántúli igazgatója.</p>

Idén eddig 40 olyan munkáltató bukott le, aki később módosította a speciális tollakkal írt, a foglalkoztatás időpontjára vonatkozó bejegyzéseit a munkavállalói kiskönyvekben. Ők mindannyian munkaügyi bírságot kaptak, de emellett ügyük okirat-hamisítás miatt a rendőrséghez is került.

A munkaügyi felügyelők az M6/M60-as építésében közreműködő 217 alvállalkozónál 840 feketemunkást találtak, a büntetés ezért 200 millió forint volt. Az ellenőrzött munkáltatók közül 140-nél 380 más szabálytalanságot találtak, például nem tartották be a munkaidőt, a pihenőidőt, vagy a pótlékokat, a munkabért és az egyéb juttatásokat nem fizették rendesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!