Lovasfesztivál a Balogh-Ligetben

Lovasfesztivál a Balogh-Ligetben
Lóerők harca, Sasvári Sándor Az operaház fantomjával lóhátról, díjugratás asztal és székek fölött… A Balogh-Liget Lovasklub és Szabadidőpark megrendezte az I. Miskolci Lovas Fesztivált.&nbsp

Balogh Sándor családi vállalkozása a Balogh-Liget Lovasklub és Szabadidőpark. Miskolc határában, Szirmabesenyőn van ez a szép lovascentrum, amely I. Miskolci Lovas Fesztivál elnevezéssel rendezett remek napot szombaton.
Ezrek látogattak ki és érezték jól magukat, gyönyörködtek a manézsban délelőtt és délután is előadott műsorban, lovagoltatták gyerekeiket, kocsikáztak, elő (lovas) majálisoztak.
A rendezvény nem titkolt célja a hírverés is volt, nem is annyira az oktatásnak, sokkal inkább a díjugrató és fogatversenyeknek, amelyeket ott rendeznek. A szombati műsorban fellépett a közismerten lóbarát Sasvári Sándor, aki Mahó Andrea színésznővel énekelt a manézsban. Megrendezték a lóerők és lovak versenyét, a négy autó és négy ló külön-külön indult, két-két kört tett meg a lovardában. Volt lovas karusszel, díjugratás (asztal és székek fölött is), futószáras lovas attrakció. A legifjabb fogathajtó a 11 éves Balogh Lukács volt, Balogh Sándor unokája, a természetesen szintén lovas ifjabb Balogh Sándor gyermeke. Hatalmas tapsokat kapott.