Lovagokat avattak Tokajban

Akt.:
Lovagokat avattak Tokajban
Lovagokat avattak Tokajban
Tokaj – Lovagavatási és előléptetési szertartását tartotta Tokajban a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend.

A máltai székhelyű, nagy tiszteletnek örvendő, keresztény alapokon nyugvó lovagrend a római katolikus templomban rendezte meg a ceremóniát, hét lovagjelöltet avattak és több előreléptetésre került sor. A Lovagrendbe felvételt nyert Májer János, Tokaj város polgármestere is, aki már a felvételkor megkapta a Rend kapitányi rangját.

– A tokaji avatás nagy megtiszteltetés a városnak és a tokaji keresztény híveknek. A legközelebbi ilyen alaklom 2013 nyarán Gödöllőn a Királyi Kastélyban lesz, ahol a magyar ág látja majd vendégül az európai országok testvérszervezeteit – mondta el Tokaj polgármestere a ceremónia után.

A gyenge, idős és beteg emberek, valamint a rossz körülmények közt felnövő gyermekek támogatása a lovagrend egyik célja, ahová felvételt egy bonyolult procedúrán keresztül lehet nyerni. Amellett, hogy a felvételt kérőnek szükség van a rend több tagjának ajánlására fontos az is, hogy józan életű, gyakorló keresztény legyen.

– Ezek a célok vezéreltek engem is, a lovagi rendbe való belépésemmel is hiszem, hogy tudom segíteni a várost és annak intézményeit – tette hozzá Májer János, aki az avatás és szentmise után a svéd lovagi keresztet is megkapta.

A tokaji ceremónián részt vett a Vittorio Galoppini herceg, a lovagrend nemzetközi nagyperjele és ott volt Björn Peterson, a svéd – és Török Ádám magyarországi nagyperjel is. A szentkorona másolatával megtartott szertartás alatt a misést vezető plébános számos alkalommal megáldotta a kereszteket, amelyeket a lovagoknak ünnepélyes alkalomkor viselniük kell.

– EJ –