Lottó: három hónapja van jelentkezni a nyertesnek

Hétfőn reggel nyolc órától lehet jelentkezni minden idők harmadik legnagyobb magyarországi lottónyereményéért. A Szerencsejáték Zrt. Nagynyertes vonalán a 06-20-933-0630-as számot 90 napig hívhatja a nyertes szelvény tulajdonosa vagy tulajdonosai. Vasárnap egyébként a hatos lottón is rekord nyeremény várható: ha valaki eltalálja ugyanis a nyerőszámokat, akkor az eddigi legnagyobb hatos lottó nyereményt, azaz 1 milliárd 550 millió forintot nyerhet.

Volt telitalálatos a szombati ötös lottó sorsoláson. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a szelvényt hol és ki adta fel, így azt sem, hogy egy ember vagy társaság játszott a nyertes számokkal – mondta a Független Hírügynökségnek Szomorai László, a szerencsejáték Zrt. szóvivője. Az egyetlen telitalálatos szelvény tulajdonosa vagy tulajdonosai 18 hete halmozódó nyereményt, 1.789.757.064 forintot vehetnek fel.

A nyertes szelvénnyel 90 napig lehet jelentkezni a Nagynyertes vonalon, és a pénzt legelőször a sorsolást követő harmadik hét keddjén utalhatja a Szerencsejáték Zrt. a szerencsésnek – közölte Somorai László.

Az eddigi legnagyobb nyeremény egyébként 2003. novemberében volt. Akkor 38 heti halmozódás után 5 milliárd 92 millió forintot nyert egy szerencsés játékos.Sporthírek