Loptak a biztonsági őrök az áruházból

Tiszaújváros - Biztonsági őrök dézsmálták meg a helyi áruház árukészletét. Egyikük korábban dolgozott ott, ám társa még a lebukás előtt is az áruházban tevékenykedett.

A Miskolci Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Gesztely térségében közúti ellenőrzés során egy megyaszói férfi gépkocsijában nagy mennyiségű ismeretlen eredetű árucikkre bukkantak (playstation, utazótáska, márkás italok, villanyborotva, számítógépes kártyaolvasó, akkumulátor töltők, fúrókészlet, 8 darab DVD lejátszó, illetve lejátszó-felvevő, goffry sütő, számítógépes router, csak néhány legfontosabb cikket megemlítve) melyekről még a helyszínen kiderült, hogy azok Tiszaújváros egyik áruházból származnak.

Megállapodtak

A gépkocsi vezetője elmondta, hogy korábban az áruház biztonsági őreként dolgozott. Miután onnan leszámolt egy jelenleg is ott dolgozó, ugyancsak meggyaszói illetőségű cimborájával megállapodtak az év üzletében: az illető éjszakai szolgálata során az áruházból értékes áruféleségeket csempész ki és ad át neki, majd az áruk értékesítéséből befolyt összeget elfelezik.

Vallomását követően nem sokkal elfogásra került társa is, aki ugyancsak beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy mivel éjjel egyedül tartózkodott az áruház épületében, lehetősége volt a neki tetsző értékek kiválogatására, amiket a kamerarendszer kikerülésével egy, a tetőre vezető ajtón át vitt ki az épületből, majd a tetőről kötéllel engedett le társának.

Előkerült áruk

A kihallgatások során az is kiderült, hogy nem ez volt az első akciója a párosnak. Saját bevallásuk szerint a lebukásukat megelőzően két alkalommal tulajdonítottak el különböző árucikkeket az áruházból. Ezt bizonyította a lakásukon megtartott házkutatások során előkerült további árucikk is (sarokcsiszoló, szendvicssütő, robotgép, elektromos hajvágó, borotva, LCD monitor, nyomtató, ütve fúró). Az hogy mennyiszer dészmálta meg a barát a rá bizott értékeket a további nyomozás fogja majd tisztázni.

Kedvező helyzetben

A tolvaj mondhatni kedvező helyzetben volt, hiszen éppen az áruház belső őrzése volt a feladata, így akár annak ajtóit is magára zárhatta, minimális szintre cökkentve ezáltal a lebukás kockázatát is. Jól ismerte azokat a helyeket, utakat ahol a biztonsági kamerák „szemei” elől rejtve marad, tudta, hogy és milyen módon lehet nyomtalanul kijutni az áruházból. Alkalmanként igyekezett minél többféle árucikket eltulajdonítani, így azok hiánya könnyebben ráfogható volt az ilyen-olyan módon keletkező egyéb hiányokra. Talán sokáig folytathatták volna említett tevékenységüket, ha a fenn említett körzeti megbízottak nem járnak el kellő alapossággal, és szakértelemmel.

 

Kapcsolódó cikkek:

HSz