Lopott festményt találtak Spielberg gyűjteményében

Egy 30 évvel ezelőtt ellopott festményt találtak az amerikai filmrendező, Steven Spielberg magángyűjteményében. Az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) közlése szerint Spielberg 1989-ben vette a képet egy kereskedőtől és nem tudott arról, hogy lopott volt.

Norman Rockwell: Orosz tanterem című képét 1973-ban lopták el az Egyesült Államokban, egy Missouri állambeli galériából. Spielberg 1989-ben vette meg 200 ezer dollárért egy műkereskedőtől, mit sem tudva eredetéről. A rendező munkatársai a múlt héten fedezték fel a képet az FBI lopott műtárgyakat bemutató internetes oldalán. Azonnal kapcsolatba léptek a nyomozókkal, akik pénteken a helyszínen ellenőrizték a festmény valódiságát. Az alkotás 700 ezer dollárra értékelték. A Rockwell-kép egyelőre a rendezőnél marad, amíg ki nem derül, ki a jogos tulajdonos.

A festő és illusztrátor Norman Rockwell gyakran merítette témáit a mindennapi életből. Több mint 300 címlapot rajzolt a Saturday Evening Post-nak, amivel nagy népszerűségre tett szert. 1978-ban halt meg, 84 évesen.Sporthírek