Lopott autók alkatrészeivel üzleteltek

Akár több év börtönbüntetést is kaphat az a két férfi, akik Magyarországon lopott autók alkatrészeivel üzleteltek. A rendőrök több tucat sebességváltót, szélvédőt és karosszériaelemet foglaltak le, egy részüket azonosítani is tudták.

A rendőrség zöldszámára még tavaly ősszel érkezett egy bejelentés, a Gepárd csoport ez alapján kezdte meg a nyomozást. Az első akció Dunakeszin volt, egy teherautóból különböző francia autók karosszériaelemei, és motorblokkjai kerültek elő, melyeken azonosító jelek már nem voltak. A sofőr azt állította, hogy Romániába szállítja megrendelésre ezeket, de sem adásvételi szerződése, sem szerződése nem volt az állítólagos külföldi céggel.

A gyanúsított vallomásában azt is elárulta, hogy egy magyar férfival is üzleti kapcsolatban áll. A nyomozók így jutottak el egy XVIII. kerületi telekre, ahol 41 darab sebességváltót és különböző karosszériaelemeket találtak, 27-et közülük Magyarországon ellopott autókból szerelték ki. Ugyanennek a férfinek a vecsési és vasadi telkéről 60 darab légzsákot, 19 komplett műszerfalat, motorblokkokat foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűnözőket egyedi azonosító jel meghamisításával és orgazdasággal gyanúsítja, ezekért akár több év börtönbüntetést is kaphatnak.