“Lopnak is kutyákat a viadalokra”

Akt.:
Ruttkai Krisztina állatvédő az Aszalón elkóborolt, sérüléstől szenvedő kutyával
Ruttkai Krisztina állatvédő az Aszalón elkóborolt, sérüléstől szenvedő kutyával - © Fotó: Ádám János
Aszaló – Segítséget kértek a Borsodi Állatvédőrségtől egy sérült állat miatt.

Elkeseredett e-mailt juttatott el lapunkhoz Ruttkai Krisztina, mely szerint van náluk egy kutya, amely minden bizonnyal kutyaviadalon vehetett részt…

– Hétfőn este a szikszói rend­őrök szóltak, hogy segítsek, mert az egyik aszalói családi ház udvarára bemenekült egy kutya. A család félt tőle és látták a vérző sérüléseket is. A helyi önkéntesek elmentek érte, el is hozták a rendőrökkel – mindezt Ruttkai Krisztina, a Szikszói Állatmentő Egyesület elnöke mesélte lapunk munkatársának kedden Aszalón. – Megkerestem a miskolci állatvédőket, fotót küldtem, a Facebookon is több posztot megjelentettem ezzel kapcsolatban. Az állatvédők hamarosan itt lesznek a kutyusért, elviszik aztán állatorvoshoz.

Krisztina szerint nem lesz gond az ebbel, rendbe fog jönni, az emberekhez való bizalma láthatóan töretlen.

– Száz százalék, hogy kutyaviadalon volt a szerencsétlen jószág! Autó nem ütötte el – mutatott a pitbullszerű kutyára, amelyben nem találtak chipet –, és ember sem okozhatta, mert a szemöldökén is fognyom van, azaz egy másik kutya lehetett. Most nyálas a nyaka körbe, össze van tapadva a vértől – mondta.

Az állatvédő szerint Szikszón és Aszalón tudják, hogy a kutyákat viadaloztatják. „Több emberrel is beszéltem, akik hallották az ezzel kapcsolatos hangokat, és látták a nyomokat a települések külterületén” – tette hozzá. „Ráadásul lopnak is kutyákat a viadalokra” – tudatta.

ÉM-JLI


Kutyaviadal: Ózdon buktak le legutóbb

Aszaló, Miskolc – Az állatvédő szerint az ilyen jellegű ügyek nagy részében többnyire ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás. tovább »