Lopják a kopogtatócédulákat?

Sorozatban törik fel ismeretlenek a fõvárosban a társasházak postaládáit, nem kizárt, hogy a tolvajok a hétfõ óta postázott választási ajánlószelvényeket keresik. Szerdán a Független Hírügynökség információi szerint a Rottenbiller utcában fosztották ki egy társasház postaládáit. Kedden egy VIII. kerületi házban fosztottak ki több tucat postaládát. Az országgyûlési választásokhoz szükséges ajánlószelvényeket a héten hétfõtõl péntekig postázzák ki.

A postaláda feltörések kapcsán a rendõrség késõbbre ígért tájékoztatást a Független Hírügynökségnek.

Jóri András adatvédelmi biztos már korábban kifejezte aggályait az ajánlószelvények kézbesítésének jelenlegi rendszere kapcsán. A biztos ajánlásában megfogalmazottak szerint problémás a “postaládákból történõ ajánlószelvény-szerzés, itt egyben a személyes adatokat tartalmazó értesítõ birtokába is jut az elkövetõ.”

“A választópolgár nevének, lakcímének és személyazonosítójának ajánlószelvényen történõ megjelenítése az elérni kívánt cél tükrében a szükségesnél jobban korlátozza a személyes adatok védelméhez való alkotmányos jogot, nem felel meg a célhoz kötött adatkezelés elvárásainak” – áll az adatvédelmi biztos ajánlásában.Sporthírek