Lopással vádolta a börtönőröket a kártérítésért

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Zárkatársait is megpróbálta rávenni a hamis tanúzásra.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 55 éves fogvatartott férfi ellen, aki lopással vádolta meg a börtönőröket, és hamis állítása igazolására zárkatársait kívánta felhasználni. A vádlott más ügyben kiszabott büntetését töltötte büntetés-végrehajtási intézetben, és a fogva tartó intézet őrei ellen a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségen tett feljelentést azzal, hogy átszállítása során több ruházata és egyéb tárgyai eltűntek, az általa készített lista szerint azok összesen 171. 200 forint értéket tettek ki. A Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya lopás vétsége miatt rendelt el nyomozást, azonban azt megszüntették, mivel megállapították, hogy a feljelentő elítélt a listában megnevezett ruházattal, felszerelési tárgyakkal valójában nem rendelkezett, így sérelmére az őrök közül senki sem követett el lopást.

A fogvatartott férfi azonban 150 ezer–200 ezer forintot ígért két zárkatársának, és több alkalommal próbálta rávenni őket arra, hogy az általa hamisan megjelölt tárgyak meglétét igazolják: így szándékozott kártérítési eljárást indítani.

Az ügyészség a hatóság félrevezetése vétségével halmazatban csalás vétségével és vesztegetés hatósági eljárásban bűntettével is megvádolta a jelenleg is – más ügyben kiszabott büntetése miatt – fogvatartott férfit.

ÉM