Lopás egy miskolci áruházban, több anyagi kárral járó baleset a megyében

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Encs, Edelény, Kazincbarcika – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. december 20-án történt rendőrségi eseményeiből.


Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság H. László 62 éves helyi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 14 óra 25 perckor az egyik miskolci áruházban különböző ruhaneműk és kávé eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci-, az encsi-, az edelényi- és a kazincbarcikai rendőrök további egy-egy személlyel szemben tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás), garázdaság, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, illetve a távoltartó határozat szabályainak a megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Ideiglenes megelőző távoltartást a kazincbarcikai rendőrök egy személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy halállal végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság