Nagyvilág

2010.01.27. 18:58

Túlélőt mentettek ki a romok alól a belga mentők - Videó!

<p>A mentőalakulatok szerdán élve mentettek ki a gázrobbanásban összedőlt ház romjai közül egy 13 éves lányt Liege-ben.</p>

A helyi kórházba vitték a tinédzsert. Az orvosok szerint a gyerek jól van. A mentők még tovább kutatnak a romok között. Korábban azt közölték, hogy két ember lehet még a törmelék alatt - egyiküket, a 13 éves kislányt megtalálták. Időközben a sérültek száma 20-ról 23-ra emelkedett a belga városban. Közülük kettő állapota rendkívül súlyos. A hatóságok egyelőre nem tudják pontosan, hogy hányan voltak a szerencsétlenség időpontjában az épületben, így lehet, hogy többen vannak még a romok alatt.


A robbanás nem sokkal éjfél után történt a kelet-belgiumi város történelmi központjában. Az egyik ötemeletes épület néhány órával a robbanás után összeomlott. A mentésben egy tűzoltó sérült meg, ő is könnyebben. Legalább 50 embert vittek a helyi közösségi házba a megrongálódott épültekből. A robbanás ereje akkora volt, hogy távolabb épületek - például a városháza is- megremegtek, ablakaik kitörtek. Az egyik városi tanácsos azt mondta utólag, hogy azt hitték, bomba robbant Liege-ben.

Nézze meg videón >>>

Előzmény: Hatalmas robbanás Liege-ben, összemomlott egy ötemeletes épület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!