Londoni elemzők szeretik Budapestet

Egy londoni gazdaságkutató intézet felmérése szerint az Unió új tagállamai közül Magyarország fővárosában a legkellemesebb az élet – írja a Népszabadság.

Vagyis a többi városhoz képest itt a legjobb az oktatás, az áruellátás, rendben vannak a lakások, és van elég kikapcsolódási lehetőség. Egyedül csak a korrpucióval van gond – legalább is az elemzés alapján. Budapest világviszonylatban az 57. helyet kapta a sorban.

Az Economist Intelligence Unit nevű intézet szakemberei a világ 127 városát hasonlították össze, 40 szempont alapján. Ezek között szerepelt például a biztonság, az egészségügy, a kultúra, az oktatás és az infrastruktúra. 0 és 100 százalék között osztályozták az eredményeket: minél kisebb számot kapott egy-egy város, annál élhetőbbnek számított.

Első helyen a Vancouver végzett egy százalékkal, utána jött Melborune, Bécs, Genf és Perth, 2 százalékkal. Budapest eredménye 14,5 , Prágáé 16,6, Pozsonyé 19,6 százalék. A lista végén Algéria fővárosa, Algír és Port Moresby, Pápua Új-Guinea fővárosa áll.