boon-sportoldal

2012.05.18. 13:33

MKC: Becsület is van a világon...

Tét nélküli mérkőzést vívnak a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói, akik kiestek az élvonalból.

Tét nélküli mérkőzést vívnak a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói, akik kiestek az élvonalból.A piros-fehérek szombaton 18 órától a 9-12. helyért folyó rájátszás 6., utolsó fordulójában az ugyancsak búcsúzó Tatai HAC gárdájával hazai környezetben mérik össze tudásukat.

– Mindannyian nagyon letörtek vagyunk – fogalmazott Buday Ferenc, az MKC vezetőedzője. – Nem sikerült válóra váltanunk a város, az elnökség és a szurkolók álmát, hiszen kiestünk. Pedig rengeteg munkát végeztünk el, a sorsdöntő mérkőzéseket azonban a saját hibánkból mégsem tudtuk megnyerni. Nekem, mint a szakmai munka felelősének ebben a helyzetben is kell valahogyan motíválnom a játékosokat, s ez nem más, mint a tisztességre és a becsületre való utalás. A sportolóknak el kell viselniük a kudarcokat is, sajnálatos, hogy most nekünk ebből jutott. A Tata ellen új dolgokkal már nem tudunk előállni, a lelkesedést azonban elvárom, mert a jelenlegi helyzetünkben is alapvető feladatunk a szurkolók kiszolgálása.

Ismeretlen...

A vezetőedzőtől a kiesés „fényében” ezután azt kérdeztük, hogy jól döntött-e akkor, amikor igent mondott az MKC hívó szavára és milyen jövőre vonatkozó tervei vannak? Válaszában a tréner kijelentette, hogy szívesen jött a matyóvárosba és nem bánta meg, hogy elfogadta a kihívást.

– A munkámat elvégeztem, a munkánkat elvégeztük, ezzel együtt a csapat eredménytelen lett – szögezte le a mester. – Akármennyit dolgoztattam a srácokat, akármilyen kiegészítő programot szerveztem, nem jártam sikerrel abban a tekintetben, hogy az együttes a pályán csapatként működjön, mert inkább az egyének harcoltak a küzdőtéren, s nem biztos, hogy ez az én tevékenységem sikertelensége. Természetesen akadtak konfliktusaim és harcaim is, de összességében mindenkivel jól tudtam dolgozni, nem bántott senki, az egyedüli konfliktust az okozta nekem, hogy a csapatból kevesen voltak velem azonos hullámhosszon, kézilabda filozófián. Ami pedig engem illet: megállapodásom május 31-ig van érvényben, megbeszélést pedig még senkivel nem folytattam a jövőmről.

Sportpolitika

A mezőkövesdiek tehát búcsúznak – de mégis lehet esélyük arra, hogy NB I-esek maradjanak. A hírek szerint ezúttal is elképzelhető, hogy lesz visszalépő, miként az sem biztos, hogy a feljutók vállalják az élvonalat.

– Már most mindenkit foglalkoztat, hogy ősztől melyik csapat indul és melyik nem – folytatta a gondolatsort Buday Ferenc. – A korábbi években is mindig akadt olyan klub, amelyik nem tette fel a kezét, mert nem volt elegendő pénze az NB I-es szerepléshez. Viszont aligha tévedek, ha azt mondom, hogy ennek az okoskodásnak még nem jött el az ideje. Egyelőre nem tudjuk megfejteni ezt az egyenletet, mert sok benne az ismeretlen, ráadásul én a szakmát képviselem, így nem tartoznak rám a sportpolitikai kérdések...

ÉM-KT

  A kerettagokról

A szombati mérkőzésen Korsós nem vállalja a játékot, mert a bokája sérült és ebben a helyzetben már nem erőlteti. Nem lesz ott a pályán a hetek óta maródi Gamrát sem, továbbá Buday Ferenc – elmondása szerint – azt még nem döntötte el, hogy a búcsúzú NB I-es gárda két játékosát benevezi-e, vagy a helyükre fiatalokat állít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!