London 2012 – Éppen lecsúszott a kvótáról a vitorlázó Karé Réka

    Budapest, 2012. május 21., hétfő (MTI) – Közel állt ahhoz, hogy olimpiai kvótát szerezzen, végül öt ponttal lecsúszott erről Karé Réka, aki a németországi Boltenhagenben múlt héten rendezett Laser Radial világbajnokságon az ezüst csoportban nyolcadik lett.

 

A hunsail.hu beszámolója szerint a magyar vitorlázó az utolsó előtti versenynap után kvótát érő helyen állt, vasárnap azonban az első futamban csak 48. lett csoportjában, s bár ezt a helyezését kiejthette, visszakerült az összesítésbe egy 43. helye, amivel visszacsúszott a 12. pozícióba. Az utolsó, a tizenkettedik futamban már ismét jól vitorlázott, hetedik lett, ezzel előrekerült az összetett nyolcadik helyre, ám előtte maradt három olyan nemzet laserese, amely még eddig nem rendelkezett olimpia kvótával. Karé Réka öt ponttal maradt el a még éppen kvalifikációt érő helyen végző perui riválisától.

Az olimpián Laserben Berecz Zsombor, szörfben pedig Gádorfalvi Áron és Detre Diána képviseli a magyar színeket.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek