London 2012 – Magyar vereséggel kezdődött a női vízilabdások tesztversenye

London, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Az Egyesült Államok csapatától elszenvedett ötgólos vereséggel kezdte meg szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a londoni olimpia tesztversenyén, amelynek további két – szintén ötkarikás szereplő – résztvevője az ausztrál és a házigazda brit együttes.

Eredmény:
Egyesült Államok – Magyarország 11-6 (4-2, 4-3, 2-1, 1-0)
———————————————————

A viadal honlapjának beszámolója szerint a csütörtöki összecsapáson a 2009-es világbajnok Egyesült Államok szerzett vezetést, majd magyar egyenlítést követően három góllal elhúzott. 5-2-után 5-4-re, majd 8-5-ről 8-6-ra még visszazárkózott Merész András januárban, Eindhovenben Európa-bajnoki bronzérmet nyert, bár a mostani, londoni tornára öt helyen megváltozott alakulata, a hajrát viszont már uralta az amerikai együttes. A statisztika szerint az Egyesült Államok a számára megítélt kilenc emberelőnyből hatszor volt eredményes, a négy magyar fórból egy gól született.
Pénteken előbb az ausztrál-amerikai (19:30 ó), majd a brit-magyar (20:50 ó) összecsapást rendezik meg a Water Polo Arenát avató tesztversenyen.

– MTI –