Álom maradt Macedónia

Álom maradt Macedónia
Ózd – A francia válogatott nyerte meg a junior férfi kézilabda vb-selejtezőt az ózdi sportcsarnokban.

Mindent összevetve csupán egyetlen gólon múlt a magyar válogatott csoportelsősége, ezzel együtt a világbajnoki részvétele az Ózdon megrendezett selejtező csoportban. A mieink az első napon hatalmas csatában verték egyetlen góllal (30-29) a cseheket, szombaton pedig legalább ekkora dráma után szintén a legminimálisabb különbséggel kaptak ki a franciáktól. Ekkor már tudni lehetett, hogy a mieink csak úgy juthatnak tovább, ha a csehek egyetlen találattal jobbak lesznek vasárnap a galloktól és minél kevesebb gól születik ezen a találkozón. Nem sok hiányzott, de a két rivális nem bírt egymással, 28-28 arányú eldöntetlen született, ami Franciaroszág csoportelsőségét jelentette. Nemzeti csapatunk a zárónapon simán verte a szerényebb képességű Luxemburgot, de ez is csak szépségtapasz volt, mert a négy pont csupán második helyet jelentett a kvartettben, világbajnoki részvételt nem.

Az élet megy tovább

– Tudtuk előre, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen a két fő ellenfelünk ott volt a tavalyi Európa-bajnokságon – értékelt a sorozat végén Tóth László, szövetségi-kapitány. – Egy rossz szavam nem lehet a fiúkra, az első perctől az utolsóig harcoltak, bár rengeteget hibáztak, de a kiváló ózdi közönség előtt megpróbáltak bizonyítani. Az első napon a hatalmas akarásnak köszönhettük a győzelmet, a franciák ellen a második félidőre azonban hatalmas fáradtság lett úrrá a játékosokon. Sajnos a hajrát sem bírtuk, így a Luxemburg elleni meccsnek már nem volt sok tétje. Mindenesetre szerettünk volna becsülettel búcsúzni Ózdtól, sokat köszönhetünk az ittenieknek, mert mindvégig a fiúk mellett álltak. Sajnos ennek a korosztálynak igazán nem jött össze a juniorok között, de az élet megy tovább, ez a garnitúra most már elérte a felnőtt korhatárt, egy újabb generációt kell minél eredményesebben kinevelnünk, hogy ezzel is segítsük a magyar kézilabdázást.

A háromnapos sorozat során a magyar gárda, mérkőzéseken belül is képes volt rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtani. Amikor talán a legfontosabb lett volna, – a francia-meccs hajrájában – akkor nem jött össze semmi, így a mieink nélkül rendezik a nyári világbajnokságot. Tóth László szövetségi-kapitány végül megjegyezte: rengeteg tanúsága van ennek a hétvégének, de összességében a lehetőségekhez képest a csapat kihozta magából amit tudott. Azt az egy hiányzó gólt viszont nagyon sajnáljuk.

ME

A tények

Szombat:
Magyarország – Franciaország 28-29 (18-14)
Ózd, 1500 néző. Vezette: Krasana, Vodopivec.
Magyarország: Liszkai – Vancsics (3), Balogh Zs. (3), Tóth G. (1), NAGY K. (10), DOBÓ (5), Nagy M. (-). Csere: Kovács R. (k), Valaczkai (-), Szőllősi (3), Lele (1), Muhl (-), Ulics (2). Szövetségi-kapitány: Tóth László.
Franciaország: Gerard V. – VIALLY (6), ACCAMBRAY (6), Guillard (1), Anic (-), Siakam (2), HONRUBIA (8). Csere: Calic (k), Paillasson (2), Desgrolard (2), Jeauneau (2), Bouchkara (-), Tomas (-), Ighirri (-). Szövetségi-kapitány: Petit Girald Guy.

A nap másik mérkőzésén: Csehország – Luxemburg 33-24

Vasárnap:
Magyarország – Luxemburg 39-24 (17-10)
Ózd, 700 néző. Vezette: Nikolics, Stojkovics.
Magyarország: Kovács R. – Bakos Á. (1), Muhl (-), DOBÓ (5), Valaczkai (4), Nagy K. (2), Szőllősi (5). Csere: Liszkay (k), Ulics (2), VANCSICS (6), Balogh Zs. (1), LELE (6), PUTICS B. (5), Juhász K. (2). Szövetségi-kapitány: Tóth László, szövetségi edző: Juhász István.
Luxemburg: Reis – Bentz (-), Stein (3), Bock (8), Schroeder (1), Decker (3), Kayser (-). Csere: Mauruschatt (k), Zeimetz (2), Muller (2), Thill (1), Scholten (1), Pulli (2), Gira (1). Szövetségi-kapitány: Stot Adrian.

A nap másik mérkőzésén: Franciaország – Csehország 28-28

A selejtező-sorozat végeredménye:
1. Franciaország 3 2 1 – 93-73 5
2. Magyarország 3 2 – 1 97-82 4
3. Csehország 3 1 1 1 90-82 3
4. Luxemburg 3 – – 3 65-108 0