Loki rajt: péntek, 18 óra, Hódos!

Kéthónapos, igen intenzív felkészüléssel a hátuk mögött indulnak neki a könnyűnek semmiképpen sem ígérkező 2005/2006-os bajnoki szezonnak a DVSC női kézilabdázói.

A játékosállományát és szakvezetését tekintve is jelentős változásokon keresztülment piros-fehérek pénteken 18 órától az elitbe most visszajutott Békéscsaba elleni hazai találkozóval – helyszín természetesen a Hódos Imre-sportcsarnok – rugaszkodnak neki a háromfrontos küzdelmeknek.

Igen háromfrontos, hiszen a bajnokság és a Magyar Kupa mellett – néhány évi kihagyás után – ismét elindulhatnak az EHF-kupában is a lányok. Mérkőzések tehát várnak majd rájuk bőven, arról nem is beszélve, hogy a klubvezetés előzetes elvárásai szerint, a mostani szezonban további előrelepést illene tenniük Szűcséknek.

Mint közismert, az előző évadban a bajnokságban úgy végeztek az ötödik helyen a hajdúságiak, hogy alig maradtak le a felsőházi rájátszásról, és hazai környezetben többek között a Dunaferr és az FTC alakulatait is térdre kényszerítették.

A régi-új szakvezető, Bíró Imre számára tehát fel van adva a lecke, ám a kiváló tréner nem az a fajta sportember, aki megijedne az ilyesféle kihívásoktól. Segítőjével, a nem mellesleg a női ifjúsági válogatott szövetségi kapitányi tisztét is betöltő Varga Józseffel igen ütőképes párost alkotnak, és amennyiben a játékosok is partnerek lesznek a munkában, úgy bizonyára szép sikereknek tapsolhat majd az ismét egyre népesebb cívisvárosi publikum.

Márpedig, a felkészülési tornákon elért teljesítmények, és nem egy esetben a mutatott játék is azt bizonyítja, hogy Kerekiék valóban jó kis társaságot alkotnak, ami mindenképpen biztató lehet az évadra.

Péntektől tehát immár élesben mutathatják meg magukat a lányok, és biztosak lehetnek benne a sportág szerelmesei, ezúttal is sok örömük lesz bennük.

B. R.