Loki-lányok: tovább, tovább!

Loki-lányok: tovább, tovább!
A várt hatalmas csatában, az első félidőben jól, a másodikban inkább csak szívvel játszva három góllal nyert az orosz Asztrahán ellen a Loki női kézilabdacsapata az EHF-kupa visszavágón.

A Bíró-gárda így ledolgozta az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt, s továbblépett.
Kiváló alaphang

A sikerhez kellettek a szurkolók is, aki valóban fantasztikus hangulatot teremtettek a Hódosban, s már a legelején megadták az alaphangot: a meccs előtt elénekelték a Himnuszt, ami igazán jó hatással volt a lányokra. A debreceniek ugyanis rendkívül lendületesen kezdték a találkozót, s a 6. percben már 4–0-ra vezettek az egyébként kiváló játékerőt képviselő rivális ellen.

Orbánék ekkor nem bíztak semmit a véletlenre: az egész első játékrészben remekül védekeztek, pontosak voltak támadásban, s ha a szünet előtt a román bírók nem kezdik el osztogatni a kiállításokat (csak a hazaiakat büntetve), már a félidőre eldőlt volna a továbbjutás kérdése.

Így azonban hiába volt a hétgólos előny, a második félidőben a fáradó piros-fehérek ellen az oroszok megkezdték a Nagy Felzárkózó Hadműveletet.

Szűcsék csaknem teljesen leálltak a gólgyártással, míg a vendégek szívóssága megkérdőjelezhetetlen volt, így aztán hiába küzdöttek nagy szívvel Szűcsék, a továbbjutás kérdése a hajrá felé közeledve kezdett nyitottá válni. A kétgólos előnnyel érkezett orosz gárda már a 41. percre felzárkózott három gólra (16–13), s a végén is izgulni kellett, nehogy drámai fordulat következzen be. Ez végül a közönség nagy örömére nem történt meg, így a DVSC jutott tovább, tegyük hozzá, a két meccs alapján mindenképpen megérdemelten.

Sorsolás kedden, a nemzetközi kupakaland tovább folytatódik…

Mesterszemmel

Bíró Imre:Úgy érzem, az első félidőben a hatosfalas védekezésünkkel megleptük ellenfelünket, és ötletesen is támadtunk. A szünet után vagy az előnyünk nyugtatta meg túlságosan a lányokat, vagy a fáradtság okozta, de tény, hogy csak küszködtünk. A lényeg viszont, hogy továbbjutottunk!

Nagyezsda Badregyinova: Mind a két félidőben ugyanolyan elánnal küzdöttünk, mégis teljesen más volt a játékrészek képe. Ennek leginkább az lehet az oka, hogy a debreceniek kevésbé bírták erővel. Ugyanaz történt velük, mint az első meccsen. Ha kihasználtuk volna a lehetőségeinket, talán most mi örülhetnénk.

A tények
EHF-kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó:

DVSC–Asztrahán (orosz) 21–18 (15–8).

Hódos Imre-sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Din, Dinu (románok).

Debrecen: VOROZSCOVA – KEREKI 4, ORBÁN 5/2, Latakaite 1, Caltikova 2, SZŰCS 4, Stuparicova 1. Csere: Kolsofszki (kapus), Erdős, RÁCZ E. 3, Sopronyi 1, Sütő E. Edző Bíró Imre.

Asztrahán: Szeregyina – Kurbanova, Kambarova 3, Parsina 1, CSERNOVA 8/4, Germaseva 2, Ruzajeva 2. Csere: Szurkova (kapus), Gyihman 2/2, Lukjanova. Edző: Nagyezsda Badregyinova.

Kiállítások: 10, illetve 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 8/6.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–0, 18. perc: 10–4, 41. perc: 16–13, 52. perc: 19–14.

Továbbjutott: a DVSC, 44–43-as összesítéssel.

T. Cs. Zs.