Loki: kár a végjátékért

Akt.:
Loki: kár a végjátékért
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC együttese a 97. percig döntetlenre állt, de végül kikapott a Videotontól Felcsúton.

A tabellát holtversenyben vezető, az Európa-liga playoffkörére készülő Videoton fogadta az utolsó előtti helyen álló DVSC-t: ez a félmondat nagyjából jól is jellemzi, milyen kilátásokkal szállt harcba a hajdúsági gárda szombaton este a felcsúti Pancho Arénában. Nem csak a korábbi négy bajnoki mérkőzésen megszerzett csekély két pont árnyékolta be a vendégek hangulatát, hanem az is, hogy a múlt héten, a Fradi ellen megsérült a szélső Sós Bence, akire minimum két hónap kényszerpihenő vár.

Herczeg András ennek megfelelően kellően megszervezte csapata hátsó alakzatát, a Kinyik-Szatmári belső hátvéd párosra épülő védelemnek kulcsszerep jutott ezen a találkozón. A két futballista jól is tette a dolgát a meccs egészében, bár utóbbi hibája vezetett végül a pontvesztéshez.

A debreceniek nagyon bátran kezdték az összecsapást, többet birtokolták a labdát, egyáltalán nem látszott az első negyedórában, hogy melyik klub hol helyezkedik el a táblázaton.

Jól kezdtek

Nem sokkal a kezdés után tehát a Lokomotív volt a magabiztosabb, de a 16.percben a cívisvárosi hálóőrnek, Nagy Sándornak kellett bravúrt bemutatnia Nego lövésénél. A folytatásra feljött a Vidi, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani, sőt a kontralehetőségek miatt végig benne volt a DVSC játékában a veszély.

A szünetre úgy mehettek pihenni a fiúk, hogy nagyobb gond nem volt a látottakkal, de nagy kérdés volt, hogy ki tud gólt szerezni a fehér mezesek közül.

Kassai fújt

A második félidőben aztán fokozta a nyomást a székesfehérvári alakulat, nem egyszer csak komoly bravúr árán tudta megakadályozni a gólt a piros-fehér védelem. Ahogy teltek a percek, mind jobban elhalt a Debrecen támadójátéka, az események már szinte csak a hajdúsági térfélen zajlottak. Úgy tűnt, ennek ellenére meglesz az áhított egy pont, hiszen a Videoton a legjobb lehetőségeit is elpuskázta. Azonban jött a hosszabbítás utolsó perce, és az addig kitűnően futballozó Szatmári Csaba kinyújtott karja lehetőséget adott Kassai Viktor játékvezetőnek, hogy befújjon egy tizenegyest. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy korábban Henty lerántásáért a hazai csatárnak adott lapot, műesésnek vélvén a dolgot, most pedig könnyű síppal befújta a nigériai támadó elleni akciót. A játékvezető könnyedén osztogatta a sárgát a debrecenieknek, a végén pedig eldöntötte a három pont sorsát, ugyanis Lazovics könyörtelenül kihasználta a büntetőt.

A Lokiban továbbra sincs olyan ember, aki igazán gólveszélyes lenne, pedig most már gyűjteni kellene a győzelmeket. Gól nélkül pedig az nehéz.

HBN-TN


OTP Bank Liga, 5. forduló

Videoton – DVSC 1-0 (0-0)

Felcsút, 1929 néző. Vezette: Kassai (Tóth II., Varga Zs.)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Suljic, Pátkai (Géresi 86.), Varga J. (Maric 60.), Hadzic – Scsepovics, Lazovics

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Jovanovic (Csősz 90.+6.), Filip, Tőzsér, Holman (Mészáros 90.), Könyves – Tabakovic (Mengolo 77.)

Gól: Lazovic (90.+7.)

Sárga lap: Kinyik (2.), Könyves (19.), Filip (40.), Jovanovic (74.), Pátkai (76.), Fiola (83.), Tőzsér (84.), Henty (86.), Szatmári (90.+3.), Nagy S. (90.+6.)

Mesterszemmel

Marko Nikolics (Videoton): Úgy érzem, megérdemeltük ma a győzelmet. Az első 10-15 percben nem játszottunk úgy, ahogyan kellett volna, a gondolatok már a play-off körben jártak, de ez nem megengedhető egy ellenfél ellen sem – egy jól szervezett Debrecen ellen pedig pláne. Ezt követően jól játszottunk, számtalan helyzetet alakítottunk ki. Talán 5-6-7 100 százalékos helyzetünk is volt, jól járattuk a labdát, nyomás alatt tartottuk a vendégeket és a védekezés is rendben volt. Mindössze egy olyan kontra volt, amiből a Debrecen betalálhatott volna. Jellemző az ilyen meccsekre, hogy a támadó csapat figyelme kihagy két percre, és elveszíti a találkozót, de mi végig kontroll alatt tartottuk a labda mögötti területet is, ami egyáltalán nem könnyű ennyi támadójátékossal. Nagyon fontos győzelmen vagyunk túl, a meccs üzenete pedig az, hogy soha ne add fel! Az is fontos, hogy ez volt a harmadik találkozó, amikor nem kaptunk gólt, okosan és taktikailag fegyelmezetten játszottunk. Ez a csapat egy igazi harcos csapattá formálódik lassan, akik egymásért és a Vidi-mezért küzdenek minden meccsen. Szóval gratulálok a játékosoknak, a szurkolóknak pedig köszönöm, hogy ma is az elejétől a végéig mögöttünk voltak.

Herczeg András (Debrecen): Ellenfelünk összességében jobb volt és megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Az első félidőben még rendben volt a játék, de a másodikban nagyon beszorított minket a Vidi. Erről természetesen mi is tehetünk, mert a labdákat le kell tudni kezelni és jó helyre kell tudni passzolni, ami most nem sikerült. Persze bosszús egy ilyen mérkőzés végén az ember, főleg, hogy a tizenegyest eredményező szituáció során kétszer is megállíthattuk volna az akciót már a félpályán. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de gratulálok a Videotonnak és nagyon sok sikert kívánok nekik a Partizan elleni párharchoz.


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2017/2018-as szezonjának 5. fordulójában a Debreceni VSC csapatát a Videoton FC együttese fogadta szombaton 20.30-tól a Puskás Akadémia Pancho Arénájában. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB ...

Felcsút - A hosszabbítás utolsó másodperceiben értékesített tizenegyessel győzte le a Videoton a vendég Debrecent szombaton, a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának záró mérkőzésén. OTP Bank Liga, 5. forduló: Videoton FC - Debreceni VSC 1-0 (0-0) Felcsút, 1929 néző,...