Logisztika Napja Miskolcon

A szakmai napon
A szakmai napon - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A Bay Zoltán kutató­intézet kinyitotta kapuit, csatlakozott a programsorozathoz.

Logisztikai szakmai napot tartott csütörtökön a Bay Zoltán Nonprofit Kft. Miskolcon, így csatlakozva a hat évvel elindított A Logisztika Napja elnevezésű programhoz.
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben először csatlakozott a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel.

A programba bármely cég, felsőoktatási intézmény, nonprofit szervezet bekapcsolódhat, ha kinyitja kapuit, és meghívja magához az érdeklődő szakmabelieket és laikusokat.
Fotó: Kozma István

Miskolc először kapcsolódott a programhoz, és ezt a kezdeményezést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. vállalta magára. A miskolctapolcai kutatóintézet innovatív logisztikai megoldásokkal kapcsolatos szakmai napot szervezett, ahol olyan iparági szakemberek tartottak előadásokat, akik az elmúlt években sikeres innovatív megoldásokat vezettek be a logisztika különböző területén.

A szakmai nap keretében a látogatók megismerhették a kutatóintézet laborjait, valamint a logisztikai tervezőszoftvereit is.

Gyártási folyamatok

A Logisztika Napján dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem tanára tartott nyitóelőadást, valamint a nagyvállalatok vezetői mutathatták be fejlesztéseiket. A Bosch Power Tools Elektromos Szerszámgyártó Kft. a tavaly elindított egy Ipar 4.0 technológiával termelő gyártósorát, az ÁTI Depó Zrt. pedig logisztikai szolgáltatását mutatta be.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Ezenfelül a kutatóintézet ipari partnerei is bemutatkoztak: A 25 éves Magyar Suzuki Zrt. egy film keretében a gyártási folyamatát ismertette, a debreceni Oláh Gumiszerviz Kft. a használt gumiabroncsok begyűjtéséről tartott előadást, a GraphIT pedig a digitális gyártással kapcsolatos szoftvereit mutatta be.

– ÉM-NSZR –