Lőfegyvereket és lőszereket találtak egy miskolci házban

Miskolc, 2012. május 18., péntek (MTI) – Lőfegyvereket és több mint másfélszáz lőszert találtak egy családi házban Miskolcon, az ingatlan 59 éves, holland állampolgárságú tulajdonosával szemben eljárás indult – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Gaskó Bertalan a még hétfőn történt esetről elmondta: egy nő bejelentette a rendőrség ügyeletén, hogy volt élettársa, egy holland állampolgárságú férfi felment az ő lakásába, elvette tőle a gépkocsijának a kulcsát, majd a járművével elhajtott.
A rendőrök elmentek a férfi vélhető tartózkodási helyére, egy miskolci családi házhoz, és mivel információt szereztek arról, hogy az illető önvédelmi maroklőfegyvert vitt magával, a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait is értesítették, akik ezt követően elfogták és előállították a házban lévő két férfit.

A házkutatás során az ingatlanból 5 különböző méretű és típusú lőfegyvert – céllövő puska, géppisztoly, ismétlő karabély -, valamint több mint másfélszáz, eltérő kaliberű lőszert foglaltak le.

Az 59 éves holland férfi ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A kihallgatás során kiderült, hogy a férfi a fegyvereket és a lőszereket nem pusztán tartotta, hanem azokat saját maga szállította be Magyarországra, ezért az ügyben a további eljárást a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le – tette hozzá a szóvivő.

– MTI –