Lőfegyverek kerültek elő a házkutatás során Miskolcon – Videó!

Akt.:
Lőfegyverek kerültek elő a házkutatás során Miskolcon – Videó!
Miskolc – Kedd hajnalra virradóan egy miskolci házkutatás során több lőfegyvert és mintegy másfélszáz lőszert foglaltak le a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai. A gyanúsított elfogását a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtatták végre.

Május 14-én késő este egy nő tett bejelentést a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint volt élettársa, egy holland állampolgárságú férfi a lakásába felment és gépkocsijának kulcsát tőle elvéve, járművével elhajtott.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a férfi vélhető feltalálási helyéhez, egy miskolci családi házhoz mentek, és mivel információ merült fel arra vonatkozóan hogy a férfi önvédelmi maroklőfegyvert vitt magával ezért elfogásához a rendőrök értesítették Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait is.

A TEK műveleti egységei elfogták és előállították a házban tartózkodó két férfit.

A TEK elfogásról készített videója:

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által foganatosított házkutatás során az ingatlanból 5 db különböző méretű és típusú (céllövő puska, géppisztoly, ismétlő karabély) lőfegyver, és több mint másfélszáz, eltérő kaliberű lőszer került lefoglalásra.

Az ügyben a családi ház holland állampolgárságú tulajdonosa, egy 59 éves férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság lőfegyverel és lőszerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A férfi gyanusítotti kihallgatása során kiderült, hogy a fegyvereket és lőszereket nem pusztán tartotta, hanem azokat saját maga szállította be Magyarország területére, így a további eljárást és intézkedéseket vele szemben a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály foganatosítja.

– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –