Lóerőszelidítő Dámák a Balogh-Ligetben

A kecses paripák és a lovasport kedvelőinek örömére új fesztivállal gazdagszik Miskolc. Április 28-án a Szirmabesenyő, Királyhegyen lévő Balogh-Liget Lovasklub és Szabadidőparkban rendezik meg az I. Miskolci Lovas Fesztivált.

Egész napos, különleges időtöltést kínál a publikumnak a Balogh-Liget Lovasklub és Szabadidőpark az április 28-án megrendezendő I. Miskolci Lovas Fesztiválon.

Balogh Sándor a rendezvény szervezője sajtótájékoztatón ismertette a délelőtt tíz órától koraestig tartó non-stop programkavalkád részleteit. Az egyik nyitóprodukcióként Sasvári Sándor színművész az Operaház Fantomja musicalból ad elő számokat a nagyérdeműnek, de a fesztiválhoz híven egy paripa nyergéből énekel. Nyolc csodálatos hölgy, Dáma lovas produkción mutatja meg mily mesterien, de nőiesen uralják a tüzes paripákat. Délben szó szerint értendő lóerők harca következik, amikor lófogatok terepkocsijai mérik össze gyorsaságukat, erejüket. A díjugratással, asztal és székugratással, tandem lovasfogat bemutatóval fűszerezett eseménysor a fél ötkor kezdődő Miskolci Dixieland Zenekar fergeteges koncertjével zárul.

A fesztivál ideje alatt nem csak a passzív nézelődésre van lehetőség, hiszen bárki lóra pattanthat, kocsizhat és megnézheti az őshonos állatokat is. Gyereksziget gondoskodik az apróságok szórakoztatásáról. Aki pedig megéhezik és megszomjazik, a kulináris élvezeteknek is hódolhat a lovarda éttermében.