Élőben a 14. McRally prológjáról

14. Miskolc Rally
14. Miskolc Rally
Ma délután végre igazából felpörögtek a motorok Miskolcon. Asi volt a leggyorsabb Spici és Hideg előtt, de ezúttal a látvány legalább olyan fontos volt. A prológról élőben tudósítottunk a Speedway Arénából.  14. McRally - 1. nap - Prológ 2007.04.27. II. 14. McRally - 1. nap - Prológ 2007.04.27. III. 14. McRally - 1. nap - Prológ 2007.04.27. IV.

20.44: A közönség birtokba vette a salakot, néhányan a füvön táncolnak, a Helios fáradhatatlanul nyomja.  Nagyszerű este volt és ne feledjük, az igazán tétre menő verseny csak szombaton kezdődik.

20.41: A prológ végeredménye: 1. Asi, 2.  Spici 3. Hideg

20.37: És extázis a végén: Benik Balázs és Turi Tomi. Az idő? Kit érdekel! (Benik jobb volt.) Befejezésül Turi Tomi is megforgatta, majd szép sorban az utolsó öt futam résztvevői a Helios zenei aláfestésével és a nézők tapsától kísérve tettek még egy kört. Illetve Asi egy kört a pályán, de közben három négyet a sját tengelye körül is

20.38: 58.4-gyel Asi átvette a vezetést, pedig az navigátor helyén ülő Jacsó Tibor versenyszervező kétszer igencsak közel került a palánkhoz. Janika új autója természetesen nem vehette fel a versenyt, de így is jó volt látni.

20.31: A miskolci WRC-s Spici már a depóból kihajtva óriási tapsot kapott, amit megismételt a közönség az 56.9-es eredményt hallva. Turán Frici sem maradt le tőle, a nézők őrjöngése közepette forgatta autóját.

20.28: Ismét márkatársak asszója: a két Suzuki Swift Super 1600-as közül az Ollé Sasa által veztett volt gyorsabb. Bútor Robival együtt megálltak a füvön, hogy a legvégén együtt tegyenek meg még egy kört. Persze így az autóból kiszállva bezsebelhették a nézők tapsát is. 

20.24: Két Subaru Impreza WRC a salakon: Herczig Norbert óriási tapsot kapott, de jutott belőle a második Vizin Laci bá’-nak is.

20.21: Hideg Krisztián beállította Botka idejét, Matics Mihály kicsit lassabb volt.

20.18: Botka Dávid az eddigi leggyorsabb időt mente, de Elek István sem szégyenkezhet.

20.16: Pályán az első két WRC, nagy taps fogadta ifj. Érdi Tibort és Borsi Gergelyt, akik közül előbbi volt a gyorsabb. Ifj. Érdi az abszolút második, Borsi a harmadik pillanatnyilag.

20.13: Közben szp lassan besötétedett, fokozódik a hangulat is. Pethő István verte Zambelly Györgyöt.

20.10: Balázs Öcsi beautózta az egész pályát – keresztben is – talán egy métert sem ment egyenesen. Díjazta a közönség, senki nem foglalkozott  a győztes Magyar Miklóssal. Pedig ő volt az első, aki egy perc alá nyomta a legjobb időt.

20.07: Botka Krisztián várakoztatta meg agy kicsit a közönséget, de megérte, mert olyan félkezes show-t mutatott be (végig integetett a közönségnek), amilyet ritkán látni. A cél utáni pirulettek csak a ráadást jelentették, tombolt is a közönség. Ezek után nem meglepő, hogy Trencsényi gyorsabb volt.

20.03: Fenyvesi Gábor nem bízott benne, hogy még világosban sor kerül rá, de végül a lámpasort nem üzemelte be, elég volt a fényszóró, hogy megverje Osváth Pétert.

19.59: Ifj. Ranga László sem fukarkodott a látványos autózással, a gyorsabb azonban Szőllősi Péter volt. 1.00.7 az ideje, közeleg az egyperces álomhatár. 

19.56: Hankó Laci kétszer is palnánknak tette az autóját, de ennek ellenére nyert Perge György ellen. A közönségnek tetszett.

19.53: Dr. Kiss Elemér autója a rajt előtt megállt a salakon, majd kitette a vészvillogót. Faluvégi Péter versenyigazgató, fotósok és a műszaki mentők közösen tolták le a fűre. Szilágyi János ellenfél nélkül nyert, ideje 1.02.4, ami azt jelenti, abszolútban hármas holtverseny van a harmadik helyen.

19.48: Szoros verenyben Krózser Menyhért verte Pálinkás Zsoltot. A győztes idő abszolút harmadik helyet ér pillanatnyilag.

19.46: Szemre Tárnok Tamás nyert (mert korábban rajtolt), de az időeredménye is jobb volt a Hadik Andrásénál.

19.43: A két Suzuki Ignis párviadalát Pénzes Zsolt nyerte Szabó Bence ellen. Szépen autóztak, Szabónak is csak a depóba való behajtással gyűlt meg a baja, de egy gyors rükverccel megoldotta.

19.40: Czél Péter nyert, miután Szíjj Zsolt lebontotta az egyik kanyart védő gumit.

19.37: Szajky Pisti tönkreverte Ősz Lászlót, ideje a jelenlegi második legjobb.

19.33: Vas Dániel nyert Holczer Dániel ellen, majd versenyen kívül kis híján felkenődött a palánkra.

19.29: Egyre jobban bombázzák a versenyzők salakkal a palánkot és a közönséget. Balatonyi Árpád erősebb autójával egyértelműen jobb volt Baracskai Zsoltnál.

19.27: Közeledik a mezőny az egyperces álomhatárhoz: egy perc és egy tizedmásodperc kellett csak Pintér Lászlónak a három kör megtételéhez. Gyűszű László is jól ment, de csak második lehetett.

19.25: Az úttörő tornászversenyekhez hasonlóan be kellene mondani, hogy ki az, aki felkészül és akkor talán nem kellene annyit várni a következő pilótára.

19.24: Rongits Attila gyorsan és látványosan ment (most ő birtokolja a leggyorsabb versenyző címét), míg Jedloczky László inkább csak a közönségnek autózott.

19.20: Mayer Gábor levágta az egyik kanyart, majd még kétszer járt közel ehhez a mutatványhoz. A futamot ennek ellenére (vagy éppen ezért?) ő nyerte Bessenyey Zoltán ellen.

19.17: Előkerült két versenyző: Terjék Tamás és Kesjár János, akik közül az előbbi volt a gyorsabb. Nem is akármennyire, már ővé a leggyorsabb idő.

19.15: Egy kis gikszer, percekig nem volt autó a pályán, helyettük érkezett egy repülő. Pedig a szpíker meg is feddte a versenyzőket, hogy jobban figyeljenek, mikor kerülnek sorra. A parc fermében állítólag csak autók vannak, versenyzőt még nagyítóval sem látni.

19.11: Rónavölgyi Endre egymaga körözött, nem volt túl izgalmas, de az eredménye nem olyan rossz: 1.06.8

19.09: Ahogy szép lassan megy le a Nap, egyre látványosabb a vakuk villogása a lelátón.

19.08: A két miskolci páros csatáját Veszprémi Roland nyerte Hámori Péter ellen.

19.05: Egy fél egyenesnyi különbséggel nyert Ország Zsolt Ripka Gábor ellen. Még mindig Gerencsér a leggyorsabb.

19.03: Spindler Jenő nyerte az ifj. Kanyik Antal elleni csörtét

19.00: Már égnek az autók reflektorai. Kőváry Barna Trabant helyett Renault Clióval ment, de a látványos stílus maradt a régi. A párharcot viszont Rimár Tamás nyerte.

18.55: A Helios után Molnár Józsefé a szó, a traktor és locsolókocsi után egy Opelé és egy Peugeot-é a pálya. Veres György integető navigátorával, Árvay Márkkal nyert Baksai László ellen.

18.43: Szórványos fütty, versenyautó helyett traktor a pályán. Megjelent a locsolókocsi is (a rendezők szerint sem lesz eső bár a prológ kezdetéhez képest több a felhő) és újra a húrok közé csap a Helios.

18.42: Juhász Csaba jobb volt Molnár Józsefnél, de még mindig Gerencséré a legjobb idő.

18.42: A versenyzők is a versenyt nézik, szólni kellett nekik, hogy fáradjanak az autóikhoz a folyamatoság érdekében.

18.40: N3 vége: 1. Krupa, 2. Papp, 2. Suba

18.38: Papp Levente megmutatta Subáéknak hogyan kell autózni, 7 tizedmásodperccel verte őket, bár szemre nagyobbnak tűnt a különbség.

18.37: Krupa Zoltán látványosan és gyorsan autózott (1.06 perc alatt a 3 kört), magabiztosan verte Hajdu Zoltánt

18.35: Feltámadt a szél, viszi a salakot, de talán eső nem lesz.

18.34: Két tizedmásodperc Grámán László javára Hering Gyula ellen.

18.30: Romlanak az időeredmények: Fabinyi Béla és Dudinszky István csatáját előbbi nyerte

18.30: A5 prológvégeredmény: 1. Agnecz, 2. Hodosi, 3. Dibusz

18.28: Volt jobb idő, lesz is: Agnecz Zoltán azért hamarabb ért célba Lévai Ferencnél.

18.25: A tömött lelátók előtt Dibusz László gyorsabb volt Dr. Tóth Istvánnál.

18.23: Gyarmati Ariel, Hodosi Gábor a sorrend, de Gerencséré továbbra is a legjobb idő.

18.20: Csáky István egy másodperccel volt lassabb Bakó Lászlónál

18.18: A csendes Suzukik versenye Novák Szabolcsé Baksay-Szabó Ádám ellen

18.15: Bihacker Viktor verte Strobl Balázst

18.13: DomonkosFülöp 1-0

18.11: Szepesi Lajos gyorsabbnak bizonyult Ördögh Mixinél.

18.10: Lement a H csoport: 1. Gerencsér, 2. Varga “Cigány”, 3. Szabó

18.08: Gerencsér Tibor ellenfele a versenyen kívül induló Trabi volt. Gerencsér nem csak nyert, hanem már övé a legjobb idő is.

18.06: Varga “Cigány” Zoltán átvette a vezetést, miután a végig palánkközelben autózó Keszler Mátyást legyőzte.

18.03: Födő is tett néhány fordulatot a saját tengelye körül, nagy különbség, ő még a kockás zászló előtt produkálta ezt. A látványosságot Vojcsik is bánta, aki a nagy por miatt alig látott valamit abban a kanyarban. Ennek ellenére ugyanazt az időt mente, mint korábban Busman

18.00: A közönségkedven Kovács Zoltán nem csak megverte Notheisz Attilát, hanem át is vette a vezetést, majd bemutatott néhány pirulettet.

17.56: Zsíros Imre beragadt a rajtnál, így nem volt kérdéses Hibján József győzelme.

17.54: Molnár Tamás verte Kozma Lászlót, de a legjobb idő maradt Busmané

17.51: Újabb Lada-csata: Boda István nyert Világi Tamás ellen, de továbbra is Szabó “Busman” Tamásé a legjobb idő.

17.48: Szabó Tamás nyerte Kiscsatári Imre ellen a Ladák csatáját

17.40: És elkezdődött a valódi verseny, Német László rögtön meg is pörgette Ladáját a kanyarban.

17.37: Pályán az első két autó: az ifjabb és idősebb Béres a két előfutó. A közönség máris tombol.

17.31: Szamos Miklós a MNASZ elnöke, Kassai András RSB-vezető köszöntötte a többezres közönséget. Rövidre fogták a mondanivalójukat, mert ahogy mondták, a közönség az autókra kíváncsi.

17.30: A Smoke on the water dallamaival véget ért a koncert

17.22: Miközben a ’60-as évekből szólnak a rockzene klasszikus számai egy nem sokkal későbbi konstrukciójú traktor az utolsó simításokat végzi a fellocsolt salakon.

17.19:  A “lábdogogtató zene” közben megteltek az árnyékos helyek, aki most érkezik, az vagy pofátlanul furakszik egy kicsit vagy a lelátó napos oldalát választja.

17.03: Színpadon a Helios együttes, ahogy fogalmaztak “kezdődik az őrület!” Nyitányként a Queen We will rock you-ja szólalt meg az előadásukban. Maradjunk annyiban, Freddy Mercury utánozhatatlan.

16.57: A közönség tovább gyűlik, de sokan nem a lelátón ülnek, hanem a büfésátrak árnyékában: elcsábította őket a sült kolbász szaga. Fogy a perec, pirított napraforgómag és természtesen a sör is.

16.20: A nézők már gyülekeznek a lelátón, ki az árnyékos helyet keresi, ki napozik. Lassan megtelik a diósgyőri stadionból érkező autókkal a parc fermé is. Közben a Helios együttes hangol a 17 órakor kezdődő koncertjére.