LMP: Van fény az alagút végén

Társadalmi összefogásra szólít fel a Lehet Más a Politika (LMP) a roma integráció, illetve a békés együttélés érdekében. Az LMP kiáltványt fogalmazott meg errõl, amellyel párbeszédet szeretnének indítani, ezért felkérnek minden állampolgárt illetve pártot, hogy aláírásukkal csatlakozzanak hozzájuk. A nyomaték kedvéért a párt aktivistái hétfõn felmásztak az Alagút Clark Ádám tér felõli oldalához, és egy plakátot lógattak alá a tetejérõl, amelyen ez állt: “Van fény az alagút végén!”.

Szombati Kristóf, az LMP romapolitikai szakszóvivõje szerint az egyenlõtlenségek, illetve a mélyszegénység súlyosbodása a társadalmi békét veszélyezteti. Az emberek közös érdeke, hogy erre megoldást találjanak, ehhez azonban az kell, hogy a szegények valós esélyhez jussanak – hangsúlyozta Szombati Kristóf.

Az LMP szerint az esélyteremtés az egyetlen út, amely társadalmi békéhez vezet. Ennek érdekében a közszolgáltatások további leépítése vagy privatizációja helyett arra van szükség, hogy az állam színvonalas programokkal és szolgáltatásokkal segítse a magukra hagyott városrészeket és falvakat. Így például a gyakorlatban is valamennyi kistérség számára elérhetõvé kellene tenni a családsegítõ szolgálatot, állami segítséggel be kellene indítani a zöld munkahelyteremtõ programot, és az eddigieknél sokkal több pénzt kellene szánni például a panelprogramra, amely nem csak energiatakarékossági szempontból, hanem munkahelyteremtés terén is óriási elõrelépés lenne – hangzott el.Sporthírek