LMP: „Nem a dolgozók, hanem az állami cégvezérek bérei nőnek”

Miskolc – „2010-ben a Fidesz egyik ígérete volt a plebejus kormányzás, az, hogy visszavágja az állami költekezéseket. Ebből semmit nem látunk!” – mondta pénteken Miskolcon Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki „Nem a dolgozók, hanem az állami cégvezérek bérei nőnek” címmel tartott sajtótájékoztatót.

„Ennyi államtitkára és ekkora kormánya soha nem volt még ennek az országnak, ugyanakkor tavaly két és félszeresére emelték az állami cégvezetők bérét. Az LMP úgy gondolja, hogy ha a vezetők megérdemlik a béremelést, akkor megérdemlik azok az emberek is, akik alattuk dolgoznak. Írásbeli kérdéssel fordultam az illetékes miniszterekhez és megtudtam, hogy felemás béremelés valósult meg. A MÁV-nál például 2013-ig nem is volt bérfejlesztés és utána is csak 2,5 százalék volt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél 2010 óta nem volt bérfejlesztés. A dolgozó emberek és vezetők között negyvenötszörös bérkülönbség is lehet. A kormány állítsa le az eszement költekezést.”

ÉM

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s