LMP-majális: A gyermekes anyák munkába állása és a várospolitika a két fõ téma

A kisgyermekes anyák munkába visszatérésének segítése, illetve a városi környezet élhetõbbé tétele a fõ témái a Lehet Más a Politika (LMP) május elsejei rendezvényeinek.

Szombaton délelõtt a hûvösvölgyi Nagyréten Ertsey Katalin és Szabó Tímea, a párt országgyûlési képviselõi mondtak beszédet.
Szabó Tímea a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kisgyermekes anyák munkába segítésére szeretnék felhívni a figyelmet. Az LMP szerint ennek érdekében szükség lenne a távmunka fejlesztésére, a bölcsõdei férõhelyek számának növelésére, illetve a részmunkaidõ bõvítésére. Ugyanis, ha ezek nem valósulnak meg, akkor a kisgyermekes anyák továbbra is ki lesznek szolgáltatva a “segélyezési rendszernek”.

A Király utcában délután a Jávor Benedek, az LMP parlamentbe jutott képviselõje egy civil megmozduláson vesz részt. Jávor Benedek azt mondta, hogy a Király utcában “kulturális házfoglalás” történik majd. Egy évek óta üresen álló, önkormányzati tulajdonú épületben szerveznek beszélgetést. A párt álláspontja szerint, ahhoz, hogy élhetõbb legyen a város mindenképp változtatni kell a várospolitikán. A képviselõ szerint ez nemcsak azt jelenti, hogy szükség van az eddigiektõl eltérõ közlekedéspolitikára, a várospolitikának magában kell foglalnia a megfelelõ kulturális programok támogatását is. Jávor Benedek szerint ebben van a legnagyobb elmaradásban Budapest. A legfontosabb lépés az lehetne, ha a helyi közösségeket és civil szervezeteket is bevonnák a döntésekbe – tette hozzá a politikus.