LMP: elfogadhatatlan az abortusz szigorítása

A Lehet Más a Politika (LMP) elfogadhatatlannak tartja az abortusz jelenlegi szabályozásának szigorítását. Az ellenzéki párt vasárnapi közleményében leszögezik: az abortusz szabályozásának széles konszenzuson kell alapulnia, és a legutóbbi felmérések szerint a mostani széles körben támogatott. Az LMP szerint szigorítás helyett egyenlő esélyeket és mindenki számára elérhető megelőzést kellene biztosítani.

Az LMP szerint az abortusz szigorítása helyett a megelőzést kellene támogatni, hogy kevesebb legyen a terhesség-megszakítás. Ezt a megelőzést szolgálná például az, ha erősítenék a védőnői hálózatot, támogatnák a felvilágosító tevékenységet folytató civil szervezeteket, bővítenék a bölcsődei-óvodai férőhelyeket, a családi napköziket.

Az LMP közleményében arra is felhívják a figyelmet, hogy a kormánypártoknak nemcsak a leggazdagabb, háromgyermekes családok gyermeknevelési költségeihez kellene jelentősen hozzájárulniuk. Egy szélesebb körű támogatással senkinek nem kellene lemondania születendő gyermekéről amiatt, mert nem tudja megteremteni a felneveléséhez szükséges anyagi hátteret.

A párt reményét fejezi ki, hogy az abortusz-szigorítással kapcsolatban a KDNP illetve a Jobbik nem fogja ráerőltetni akaratát a Fideszre és az országra.Sporthírek