LMP: a kormány zsákutcába került

Az LMP szerint az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának az árát az alacsony jövedelműek mellett a Rogán-bizottságnál hétfőtől névtelenül feljelenthető vállalkozókkal és a független intézményekkel fizetteti meg. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak be kellene látnia, hogy zsákutcába került.

Miután a múlt héten Orbán Viktor beismerte, hogy sokan vannak, akiknek csökkent a fizetése, hétfőn munkába állt a Rogán Antal-féle Bér- és adómonitoring bizottság, amelynek honlapján és zöld számán az úgynevezett “visszaéléseket” névtelenül lehet bejelenteni. A Lehet Más a Politika (LMP) szerint helyzet kétségbeejtő, hiszen a kormány ahelyett, hogy a hibáját korrigálva változtatna az adópolitikáján, nyomást gyakorol a vállalkozásokra, és rajtuk próbálja bevasalni saját ígéreteit. Az LMP szerint alkotmányellenes, ha egy párt közvetlenül közhatalmat gyakorol, márpedig ez történik, amikor a magánfelek közötti szabad megállapodását befolyásolja – írja hétfői közleményében Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP Gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője.

Az ellenzéki párt arra kéri a kormányt, hogy lássa be végre: zsákutcába került, és nem erre van előre. A helyes irány megtalálásához az LMP újra felajánlja saját – immár kétszer is beterjesztett – alternatív adócsomagját, ami úgy élénkítené a gazdaságot és növelné a foglalkoztatást, hogy nem hozná rosszabb helyzetbe az alacsony jövedelműeket.Sporthírek