LMP: a kormány nyolc pontja mellé újabb intézkedések kellenek a devizahitelesek védelméért

A csütörtökön bejelentett 8 pont mellé újabb bizalomnövelő intézkedések kellenek ahhoz, hogy javuljon a forint helyzete és ne növekedjenek a devizahitelek törlesztőrészletei – javasolják a Lehet Más a Politikánál (LMP).

A párt szerint káros a kormány és a bankok közötti “birkózás”, valamint szükség lenne arra, hogy a piac megismerje a kormány hosszú távú, átfogó gazdaságpolitikáját.

Az LMP szerint helyes a Fidesz nyolcpontos tervezetének iránya, de nem értik, miért vártak ezzel a 226 forintos frankárfolyamig. Üdvözölik az egyoldalú, hátrányos szerződésmódosítás tilalmát valamint azt, hogy a kis, rejtett díjakat ki kívánják iktatni a rendszerből. További hangsúlyos bizalomnövelő intézkedésekre van szükség ugyanakkor, valamint egyértelmű jelzést kell adni a piacnak, hogy a kormány megszorít vagy nem, “táncol” a hiánycél körül vagy nem, illetve miből hozza be a felsőközéposztálynak szóló adócsökkentés miatt kieső bevételt – olvasható a párt pénteki közleményében.

A csütörtökön meghirdetett nyolc pontból nem rajzolódik ki a pénzügyi szektor hosszú távú, átfogó reformja. Káros a bankok és a kormány közötti “birkózás” is: az egyeztetést nem lehet megspórolni – tették hozzá.
– Független Hírügynökség –