Élményfürdők időzavarban

Élményfürdők időzavarban
Elveszíthet 900 millió forint állami támogatást az esztergomi önkormányzat, ha határidőre, azaz szeptember 15-ig nem adják át a város új élményfürdőjét. Információnk szerint csúszik a sóstói Élményfürdő és Turisztikai Centrum építése is.  Élményfürdő beruházási támogatások 2003 [DOC 48 KB]

A pénzt annak idején a Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Programjából nyerte a város. Ugyancsak időzavarba kerültek a szigetvári gyógyfürdő építtetői, itt 200 millió forint állami támogatás forog kockán.

Információnk szerint csúszik a sóstói Élményfürdő és Turisztikai Centrum építése is.

Mint ismeretes, Nyíregyháza az 1,7 milliárdos beruházáshoz 2003-ban 800 millió forint támogatást kapott ugyanebből a forrásból, melyhez az önkormányzat 900 millió forint saját erőt biztosít.

A kivitelezésre vonatkozó szerződés valóban augusztus végében jelöli meg a befejezési határidőt – mondja Giba Tamás, Nyíregyháza alpolgármestere. – Pontosabban ekkor kellene elkezdődnie a harminc napos próbaüzemnek, ami így szeptember végéig tartana. Itt lesz némi csúszás, azonban az állami támogatással nincs gond, mert az úgynevezett támogatói szerződés november végi határidőt jelöl meg, ekkorra pedig biztosan elkészül az élményfürdő, így a pályázaton nyert összeget nem kell visszafizetnünk.

– Zajácz D. Zoltán –

Kapcsolódó anyagok: