Állatkínzás Mélykúton – tagad a tulajdonos

Tagadja az állatkínzást az a 63 éves mélykúti asszony, aki ellen szerdán azért indult eljárás, mert egy vasvillával a nyílt utcán csaknem egy órán keresztül verte, szurkálta a lovát. Az asszony házánál több kiéheztetett kutyát és kecskét is találtak a rendőrök, az állatoknak napok óta senki sem adott enni. A állatvédelmi felügyelő állatorvos szakvéleménye alapján a kutyákat és a lovakat elkobozták hanyag gazdájától, így hamarosan állatmenhelyre kerülnek, ahol új gazdát keresnek nekik.

Az asszony házánál tartott csont és bőr öreg igásló annyira elhanyagolt állapotban volt, hogy még az állatorvos sem tudta megkülönböztetni a két nappal ezelőtti sérüléseket a régebbiektől. Nem csoda, ha a csontsovány állat szerdán nem akarta húzni a megpakolt lovaskocsit. Gazdája annak ellenére tagadja, hogy verte és szúrkálta az állatot, hogy ezt többen is látták. Azt mondja, rendesen eteti a lovat, nem tudja, mitől ilyen sovány.

“Hiába van előtte abrak, nem eszi meg, meg a széna is ott van, meg lehet nézni, van én nekem szénám, ott van előtte, elnézést, én nem kínozom a lovat, meg miért bántanám, én simogatom inkább, volt, hogy fél napig ott voltam vele mert nem indult meg, most mit csináljak” – mondta a Független Hírügynökségnek Viszmeg Erzsébet, az állatok gazdája.

A ló mellett kecskéket, kutyákat tart az asszony és élettársa a ház körül. A szakember szerint az összes állat elhanyagolt, koszos, beteges.

“A kutyák meglehetősen rossz állapotban vannak, tehát a tartási körülmények is kifogásolhatók, illetve a ló is kórosan sovány, valamint elhanyagolt állapotban van, úgyhogy most a legfontosabb, hogy gondoskodjunk a mielőbbi elszállításukról, ami napokon belül meg fog történni” – tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Szép Katalin, a Bács-Kiskun megyei állatvédelmi felügyelő állatorvos.

Az állatok befogadására két menhely, egy pécsi és egy kiskunhalasi is jelentkezett, igaz ők csak a kutyákat és a lovat viszik el. A kecskék egyelőre gazdájuknál maradhatnak, de az állatvédelmi hatóság külön felhívta az asszony figyelmét, hogy gondozza és etesse az állatait, mert rendszeresen ellenőrzni fogják.