Állásbörze: Esély a munkaerőpiacon

Állásbörze: Esély a munkaerőpiacon
Állásbörze: Esély a munkaerőpiacon
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Főiskola Bessenyei aulája ad otthont annak a kétnapos állásbörzének, melyet a főiskola Karrier Irodája és az Inform Média Kft. közösen szervezett.  Állásbörze: Esély a munkaerőpiacon2 2007.04.03. video video

18:00: A Karrier Iroda első ízben rendez állásbörzét a Nyíregyházi Főiskolán – mondta Balogh Zoltán, a Karrier Iroda vezetője.

– Ezzel a rendezvénnyel az a célunk, hogy minden képzési területen, mind az öt főiskolai kar számára olyan álláslehetőségeket tudjunk egy helyen összefogni, melyek az ő elhelyezkedésüket segítik elő. A megjelent cégek több különböző területet ölelnek át, ebből adódóan találhatók álláslehetőségek a mérnöki kar számára, vagy a gazdasági és társadalomtudományi kar hallgatóinak ugyanúgy, mint például a természettudományi karon tanulóknak.

A különféle cégek mindenkinek számos lehetőséget ajánlanak.

Az érdeklődők huszonöt kiállító ajánlatai közül válogathatnak egészen szerda délután öt óráig.
A programot kedden délelőtt dr. Láczai Magdolna, a Gazdasági és Társadalomtudományi Főiskolai Kar főigazgató asszonya nyitotta meg.

A főigazgató asszony beszédében elmondta, hogy a rendezvényt azért tartják jó ötletnek, mert a hallgatók megtalálhatják azokat a helyeket, ahol munkájuk lehet a jövőben, emellett a munkáltatók is megmondják, nekik kikre van szükségük, mire van igény a munkaerőpiacon: a rendezvény kölcsönös információcsere. Dr. Láczai Magdolna szerint az a tapasztalat, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek nagyobbak az esélyei, a munkaadók pedig szívesebben fogadják őket.

Kapcsolódó anyagok

– Vékony Katalin –