Állásbörze a Műegyetemen

A közép-európai régió legnagyobb állásbörzéjét rendezik október 29-én és 30-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületében, immár 27. alkalommal. A céges seregszemlén 150 kiállító csaknem 3 ezer állásajánlata között válogathatnak az érdeklődők. A börzére idén legalább 7-8 ezer látogatót várnak a szervezők.

A frissdiplomás álláskeresőket a műszaki területen kívül gazdasági, pénzügyi, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő ajánlatokkal is várják a cégek. Az előző évek tendenciái alapján a villamosmérnökök a legkeresettebbek, nekik szólt minden ötödik meghirdetett állás. Őket a gépészmérnökök (18 százalék), az informatikusok (13 százalék) és a műszaki menedzserek (10 százalék) követik a népszerűségi listán.

A tapasztalatok szerint a Műegyetemi börzén már nemcsak a diploma előtt álló hallgatókra várnak jó álláslehetőségek; a rendezvényen kiállító cégek már az alsóbb éves hallgatók számára is egyre több gyakorlati lehetőséget és diplomatémát kínálnak. A gyakorlattal rendelkező fiatalok pedig számos külföldi céget kizárólag a Műegyetemi Állásbörzén érhetnek el közvetlenül – áll a szervezők közleményében.

A börze naponta 10-től délután 5 óráig tart nyitva. Bővebb információ a http://www.allasborze.bme.hu-n.