Lisztes a Mönchengladbachban

Lisztes a Mönchengladbachban
Válogatott középpályásunk, Lisztes Krisztián visszatérhet a német Bundesligába – igaz, nem korábbi kenyéradójához, a Werder Bremenhez, hanem a Borussia Mönchengladbachhoz.

Erről számolt be a legtekintélyesebb német szaklap, a Kicker.
Lisztes kedden délelőtt már a Borussia Parkban edzett, s egy-két nap múlva, teljesítményét értékelve döntenek majd a szerződtetéséről.

– A Gladbach egyéves, rendkívül teljesítményfüggő kontraktust kínálhat Lisztesnek. Nem kell elsietnünk semmit, nem köt minket az átigazolási időszak holnapi lejárta sem, hiszen a futballistának nincs szerződése más csapatnál. Korábban már megmutatta a Bundesligában, mit tud: labdabiztos, kreatív játékos, aki megoldhatja a Marek távoztával kialakult problémánkat – nyilatkozta a klub honlapján Peter Pander sportigazgató.A klub vezetői a minap a török Galatasarayhoz távozott Marek Heinz utódját látják a középpályásban. Lisztes 1996 óta játszott a német bajnokságban, a Stuttgart és a Werder játékosaként 201 meccsen 20 gólt szerzett.

– Örülök a Borussia érdeklődésének, és hogy két napig itt lehetek, megmutathatom magam. Fizikailag teljesen rendben vagyok, remélem, hogy ez idő alatt meg tudom győzni az edzőt és a sportigazgatót – mondta az utóbbi időszakban a Vasasnál tréningező Lisztes.