Lipták ráfaraghat, hogy gyanúsítgatta a sporit

Akt.:
Középen: Kassai Viktor
Középen: Kassai Viktor - © Fotó: Kovács Péter
Győr – Első fokon Kassai megnyerte a Lipták elleni pert, de még lehet fellebbezni.

A Győri Törvényszéken első fokon Kassai Viktor játékvezető nyerte meg a Lipták Zoltán ellen indított személyiségjogi pert. A játékvezető azért kért bírósági tárgyalást, mert Lipták az MLSZ tárgyalásán azzal vádolta meg, hogy rasszista kifejezést tett DVTK-s játékostársára – számolt be róla az nso.hu. Az ítélet ellen fellebbezhetnek, ezért még nem jogerős.

A Győri Törvényszék megállapította, hogy a labdarúgó játékos megsértette a játékvezető jó hírnévhez való jogát azzal, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsági tárgyalásán valótlanul híresztelte, hogy a játékvezető a 2017. áprilisi Diósgyőr–Vasas bajnoki labdarúgó-mérkőzésen rasszista kijelentést tett színes bőrű csapattársára. A bíróság a személyiségi jogsértés megállapítása mellett 400 000 forint összegű sérelemdíj megfizetésére kötelezte az alperest a játékvezető felperes részére” – áll a Törvényszék honlapján.

A diósgyőri labdarúgók szerint a 2017. április 29-én lejátszott Diósgyőri VTK–Vasas bajnokin rasszista szavakat használt Kassai Viktor. A Mezőkövesden lejátszott mérkőzés 74. percében Kassai kiállította Liptákot – a játékvezető szerint a DVTK futballistája megütötte az angyalföldiek légiósát, Felix Burmeistert (utóbbi később a televízióban megerősítette az ütés tényét). Liptákot az MLSZ fegyelmi bizottsága is bűnösnek találta, és öt bajnokitól eltiltotta.

A per tavaly februárban kezdődött, s tavaszi, majd őszi meghallgatásokkal folytatódott. Szerdán első fokon ítéletet hirdettek, ami Kassainak kedvezett.

Indokolásában a törvényszék kiemelte, hogy Lipták nem tényt állított a fegyelmi tárgyaláson, hiszen nem volt közvetlenül fültanúja az állítólagosan elhangzott rasszista megjegyzésnek, hanem a Patrick Mevoungou-tól hallottakat híresztelte nagy nyilvánosság előtt.

HBN


Miskolc - A DVTK haladéktalanul az MLSZ-hez fordul azzal a kéréssel, hogy a DVTK csapatkapitányával, Lipták Zoltánnal perben álló Kassai Viktor ne működjön közre sem játékvezetőként, sem más hivatalos személyként a DVTK labdarúgó mérkőzésein. A DVTK vezetése azért döntött így, mert Kassai Viktor ...

"A csapatot körülvevő, oly sok zivataros időt megélt, legnagyobb vidéki labdarúgó-közösséget a dafke tovább erősíti."
"Azt nem tudni, hogy a külső erők mennyire tervezetten rombolnak, de biztos, hogy 50 vagy 100-200 kilométerről az látszik, és sokan azt hiszik, hogy Lipták kiválásával a Diósgyőr gyengül. És még az is lehet, hogy rövid távon ez így van. Csak azt nem látják, hogy a csapatot körülvevő, oly sok zivatar...

Lipták Zoltán 5 meccses eltiltást kapott
Budapest, Miskolc - Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 5-i ülésén több DVTK-t érintő határozatot is hozott. - Lipták Zoltán (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést hasz...