Sport

2015.02.04. 16:02

ÓKC: Felfelé lépdelnének tavasszal

Ózd - A középmezőnyből az élcsapatok közé zárkózna föl a bajnokság második részében az Ózdi KC NB I/B-s gárdája.

Ózd - A középmezőnyből az élcsapatok közé zárkózna föl a bajnokság második részében az Ózdi KC NB I/B-s gárdája.Az előttünk álló hétvégén megkezdődik a tavaszi idény a férfi kézilabda NB I/B-ben. Az Ózdi KC csapata a táblázat közepéről, egészen pontosan a hetedik helyről várja az évad második felét. A piros-kékek a januári holt szezonban dupla edzőmérkőzést játszottak a szlovák élvonalban szereplő SK Noxwel Secovce vendégeként, és kétszer az NB II-es Kazincbarcikát fogadták a Városi Sportcsarnokban. Némi változás a keretben is történt: a német alsóbb osztályból megkeresett Tóth Koppány elfogadta a külföldi ajánlatot, így az egyik kulcsjátékosát elveszítette az Ózdi KC. Ugyanakkor beállós poszton sikerült az erősítés. A klub ugyanis leigazolta a 21 éves, korábbi korosztályos válogatott Frederik Pillárt, aki a héten csatlakozik az együtteshez.

- Nagy szükségünk volt egy másik beállósra, aki valamelyest tehermentesíteni tudja Gyuris Patrickot – tette hozzá az új igazoláshoz Szakál György, az Ózdi KC edzője. – Ugyanakkor valóban komoly problémát jelent a kapuskérdés, hiszen Tóth Koppány idény közbeni eligazolására nem számítottunk. A németek ajánlatával viszont nem tudtunk versenyezni, ezért kénytelenek voltunk elengedni az egyik kulcsjátékosunkat. Ettől függetlenül komoly tervekkel, nagy reményekkel vágunk neki a tavasz tizenhárom mérkőzésének. Jelenleg a hetedik helyen tanyázunk, de a bajnokság végére szeretnénk odaérni közvetlenül az élcsapatok mögé. Ehhez nyilván itthon és idegenben is pontokat kell szereznünk, stabilabb és jobb szereplésre van szükségünk, mint az őszi. Érzésem szerint ez a csapatban benne is van, mindent megteszünk azért, hogy a szurkolóknak és a városnak a továbbiakban is dicsőséget szerezzünk.

Az Ózdi KC szombaton 18 órai kezdettel hazai környezetben a MOL-Pick Szeged U23 ellen kezdi meg a tavaszi idényt. Az ózdiak egyébként egy kivételével valamennyi hazai mérkőzésüket ebben az időpontban játsszák majd le.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!