Lillafüreden ülésezik a Fidesz-KDNP-frakció

Lillafüreden ülésezik a Fidesz-KDNP-frakció
Lillafüreden ülésezik a Fidesz-KDNP-frakció - © Fotó: Ádám János
Miskolc-Lillafüred – A migrációval kapcsolatos feladatok és az államreform is témája a képviselőcsoport ülésének.

Miniszterelnöki beszámoló, közös stratégiai feladatok, a magyar emberek biztonságával kapcsolatos kérdések megvitatása. Többek között ez történik a Fidesz-KDNP kihelyezett háromnapos frakcióülésén, mely tegnap kezdődött Lillafüreden. Kósa Lajos frakcióvezető az ülés kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján elöljáróban elmondta, helyszínül azért épp Lillafüredet választották, mert a Dunától keletre szerettek volna jönni, de Hajdúszoboszlón kívül csak itt találtak megfelelő kapacitású szálláshelyet.

– Van még mit fejleszteni – jegyezte meg. Hozzátette: „Miskolc sikeres város, amely az utóbbi időben a beindított fejlesztéseivel végképp maga mögött hagyta a kommunista rendszer összeomlása utáni ipari lejtmenetet”. A három nap programjáról szólva elmondta: szerdán este a miniszterelnök politikai értékelőjét követően a közös stratégiai feladatok megvitatása van soron.

Feladatok

Csütörtökön a legfontosabb téma a migrációval kapcsolatos biztonsági kérdések lesznek. Beszélnek az ezzel összefüggő alaptörvény-módosításról is, és javaslatot tesz a Fidesz-frakció a fiatalok és turisták felvilágosításával kapcsolatban. A migráció kapcsán határoznak meg feladatokat a belügyminiszternek és a honvédelmi miniszternek. Utána Lázár János miniszter ad tájékoztatót az államreformról és a bürokrácia csökkentésének módjáról. Szintén csütörtökön miniszteri és államtitkári beszámolók követik egymást Fazekas Sándor a földárverésekről és a birtokpolitika alakulásáról, Seszták Miklós a hulladékgazdálkodással kapcsolatban. Balog Zoltán pedig a tárcájához tartozó területekről. Ő többek között az oktatási kerekasztal munkájáról is beszámol. Pénteken a Fidesz elnöksége és a frakció kabinetjei üléseznek a hazautazás előtt.

ÉM-HE​
hirdetés


hirdet�s