Tour de Hongrie miskolci befutó – Forgalomkorlátozások, változások a parkolási rendben és a közösségi közlekedésben július 1-jén

Akt.:
Illusztráció - Tour de Hongrie 2001-ben
Illusztráció - Tour de Hongrie 2001-ben
Miskolc – 2017. július 1-jén, szombaton Miskolcra érkezik a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny. A látványos és rangos eseményen több mint 30 ország profi kerékpárosait lehet testközelből megtekinteni, és szurkolni a magyar versenyzőknek. A verseny átmeneti lezárásokkal és forgalomkorlátozásokkal is jár majd.

A Tour de Hongrie által érintett miskolci útvonal

A mezőny Miskolc Szirma városrészen keresztül lép be Kistokaj irányából Miskolcra.

Miskolci utca-Kisfaludy utca–Miskolcon balra Vörösmarty utca – Uitz Béla utca – Kálvin János utca – ÁTHALADÁS A CÉLVONALON – Petőfi Sándor utca – Kiss Ernő utca – balra Vasgyári út – Gózon Lajos utca – jobbra 2505-ös út (Gózon Lajos utca) – Mexikóvölgy utca – Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt-Hollóstetó-Lillafüred.

Vadas Jenő utca – Hegyalja út – körforgalom – Hegyalja út – jobbra Kökény utca – balra Bartók Béla utca – Tokaji Ferenc utca – jobbra Ferenczi Sándor utca – balra Szervezet utca – Muhi utca – 2505-ös út – balra Gózon Lajos utca – balra a vasúti átjáró előtt Gózon Lajos utca – jobbra Vasgyári út – jobbra Kiss Ernő utca – Geró János utca – Petőfi Sándor utca – jobbra Rácz György utca – balra Kálvin János utca – jobbra Papszer utca – Mindszent tér – balra Szemere Bertalan utca – balra Uitz Béla utca – Kálvin János utca – CÉL

A kerékpárosok áthaladásának időpontjában a verseny útvonalában lévő kereszteződések, várhatóan 10 perc időtartamban kerülnek lezárásra. A lezárásokra 15:30 és 17:30 között kell majd számítania a miskolciaknak.

Ezen a napon 12.00 és 19.00 óra között az Uitz Béla utca – Kálvin János utca – Toronyalja utca, továbbá a Szemere Bertalan utca – Meggyesalja utca (Bartók Béla tér) esetében teljes útzár lesz.

Változik a parkolási rend is Miskolcon

Egyes parkolók esetében lezárás, több, a versennyel érintett utca tekintetében pedig, a kerékpárosok és a miskolciak gépjárműveinek védelme érdekében, az utcák mindkét oldalán parkolási tilalom lesz reggel 6, és este 6 óra között, melyekre közlekedési táblák is felhívják majd a figyelmet:

A Petőfi Sándor utcán, Bartók Béla tértől a Nagyváthy János utcáig, Kökény utca egy szakaszán a Bartók Béla utcáig, a Bartók Béla utca teljes hosszában, Tokaji Ferenc utca egy szakaszán a Ferenczi Sándor utcáig, a Ferenczi Sándor utcában a Tokaji Ferenc utcától a Szervezet utcáig, a Szervezet, a Muhi és Papszer utcák teljes hosszában, A Mindszent téren a Csengely utcában a Szemere utcáig, és a Szemere utcában a Mindszent tértől az Uitz Béla utcáig.

Július 1-jén reggel 6 óra és 21 óra között nem lehet majd parkolni a Szent István téri parkolóban, a Bartók Béla téren, a Városház téren és a Hunyadi János utcában a Dayka utcától a Városház térig.

Változások a közösségi közlekedésben július 1-jén

A forgalmi változások az MVK Zrt. alábbi autóbuszvonalain érintik a járatok közlekedési menetidejét: 1; 3; 3A; 4; 5; 9; 14; 15; 19; 20; 21; 28; 29; 290; 30; 31; 32; 34; 35;38;43; 44; 68; 69; Auchan1;ZOO

A 21-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik

A Tiszai pályaudvarról 11:40-15:10 között induló 21-es autóbuszok nem érintik az Erzsébet tér megállót, helyette a Szemere-kert megállóhelyen állnak meg (a Kandó Kálmán utcáról a Tiszai pályaudvar felé eredeti útvonalukon közlekednek). A Tiszai pályaudvarról 15:40-kor, a Kandó Kálmán utcáról 15:18-kor, illetve ezt követően induló 21-es autóbuszok várhatóan 18:00-ig az alábbi megállóhelyeken vehetők igénybe:

  • a Tiszai pályaudvar – Szemere utca között a megállóhelyei változatlanok,
  • Szemere-kert megállóhely,
  • az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg az Aba utca – Bulgárföld között,
  • a Könyves K. utca megállóhelyet csak a Tiszai pályaudvar felé érinti a 21-es,
  • az Irinyi J. utca és Kandó K. utca megállóhelyei változatlanok.

Villamosközlekedés

A villamosok közlekedését a kerékpárverseny nem érinti, így aki teheti, autóbuszok helyett válassza ezt a közlekedési módot.

Az egyvonalas bérletek érvényesek a villamosokon

Július 1-én 15:00-19:00 óráig az MVK Zrt. bármilyen egyvonalas bérlettel lehetővé teszi az utazást a villamosokon, ezzel is megkönnyítve az egyébként busszal közlekedők eljutását is. Részletes információ június 27-től az mvkzrt.hu, illetve a facebook.com/mvkzrt oldalon olvasható.

Közlekedjük körültekintően a kerékpárverseny idején

A kerékpárosok 50-70 km/órás sebességgel közlekednek, ezért a szervezők kérik, vigyázzanak saját és a sportolók testi épségére is!

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miskolci útvonala

tour-miskolc
Lillafüred.
BOON.HU


hirdetés